Den här sommaren...

Den här sommaren har jag upptäckt något som jag faktiskt inte visste att jag skulle älska så mycket som jag nu insett att jag gör - att tälta!
 
Vi tog en spontanare upp till Leksand Resort när vår granne var där och eftersom det inte fanns några lediga stugor så fick det bli två nätter i tält! 
Vi hade bara ett tremanna tält sen innan och tanken på att faktiskt sova tre vuxna människor (ja, jag räknar Cecilia som vuxen numera eftersom hon är längre än vad jag är) och dessutom spendera tid där om det skulle regna, vilket det såg ut att det skulle göra åtminstone några timmar under den tiden vi skulle vara där, kändes inte alls särskilt lockande.
 
Ett fyramannatält var vad vi ville ha i stället - och då ett tält mer avsett för camping än för vandring så att det även fanns en bra allrumsyta där vi kunde umgås när vi inte låg i sängarna.
Rickard hade spanat runt lite redan innan och på Decathlon fanns det flera varianter av fyrmannatält, och framförallt fanns det tält där som är uppblåsbara dvs man slipper hålla på med en massa pinnar...
Sagt och gjort, vi åkte till Decathlon för att klämma och känna på tälten (som det så bra har ställt upp så att man kan få en väldigt bra känsla för hur de är) och även om tanken först var att inte köpa tältet som var av lyxmodell så blev det ändå det tältet efter en del funderande...
 
Så till familjen köpte vi nu ett Quechua Air Seconds Family 4.2 XL Fresh & Black och vi är alla såååå nöjda och känner att tälta var en helt otroligt trevlig upplevelse!
Tältet har två sovrum, ett på varje sida av allrummet och allrummet har faktiskt gott om plats för oss att få plats med både bord, stolar, kylväskan och på sikt även en hylla för matlagning och förvaring. 
Sovdelarna är så pass stora att man i fotändarna får plats med packning också.
 
Resan upp till Leksand blev lyckad och vi fick även känna på att tältet tålde regnoväder och vi fick testa på campinglivet med allt vad det innebär med att använda oss av servicehus osv.
Det enda negativa var att det ju var eldningsförbud, så någon grillmiddag fick vi inte till men det ser vi fram emot att få nästa år när planen är att åka tillbaka för en hel veckas camping.
Vi har till och med fått med oss resten av kompisgänget på detta trevliga äventyr till nästa år - så alla vi som tältade ihop som unga utan barn ska nu ta med oss hela familjerna och tälta tillsammans! 
Sen får vi se om alla andra stannar en vecka eller om de stannar en kortare period, men oavsett så är det ju otroligt roligt om vi kan få några dagar tillsammans i alla fall!
Och tänk vad mycket mer värt det blev att åka upp dit nu när kostnaden för bostad inte blev ens hälften av vad den brukar vara när man bor i stuga....
 
Jag kan knappt vänta till nästa år när vi ska få tälta igen, och jag har redan börjat planera och införskaffa sånt som vi märkte att vi ville ha och behövde - och det är ju en utmaning för man vill samtidigt spara plats och så får det ju inte väga för mycket!
 
Så här ser tältet ut när det står bredvid vår bil:
 
 
 
En bild av allrummet med stolar och bord uppställda och dörrarna in till sovrummen öppna:
 
 
 
Cecilia njöt av att ha sitt eget krypin: