Dagens ridpass 12/7 2018...

Det är inte klokt hur varmt det är - även idag 25 grader och med en förhoppning om att det skulle fläkta lite så höll jag mig ute i paddocken (tillsammans med bromsarna!).
Longerade henne en stund först och hon såg fin ut och kändes avspänd när jag sen satt upp, men även idag var hon lite smågrinig mot mig till en början men jag var tuff och satt kvar och hade som enda krav att hon faktiskt skulle gå framåt.
 
Efter en stund så släppte hon och blev jättefin och jag jobbade med att inte låta henne bli för lång eftersom jag vet att det är då hon protesterar mot mig. 
Vi jobbade i alla gångarter och jag bara älskar min lilla häst när hon är helt med mig...sååå roligt och skönt att känna att vi kunde vända en lite motig start till en riktigt, riktigt trevlig känsla där jag faktiskt inte ville sitta av.
 
Även idag jobbade jag med slutor och skänkelvikningar och öppnor, jag gillar verkligen det för att få mig själv att rida med benen och för att få Florris att verkligen sätta sig på rumpan och ta i med bakbenen plus att hon blir väldigt lösgjord och fin.
 
Bromsarna var verkligen inte roliga idag och vi är nog på väg mot den där perioden på året när de är som värst, så det känns lite extra snällt mot henne att hon nu ska få två veckors ledighet och slioppa jobba när de är som värst.
 
Det känns väldigt bra att ha det här sista ridpasset i ryggen inför vilan, och framförallt kan jag känna att träningen i helgen och passet nere på gräsbanan i helgen är väldigt skönt att ha i ryggen inför vilan - min fina lilla häst! 
Efter vilan lovar jag fler pass där nere och skogsturer tillsammans med trygga Skabbe!
 
 

Namn:
kom ihåg mig?
Mejl: (visas inte)

URL:

Kommentar:Om mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0