Måndag 28/2 2011

Ingen bra dag på denna veckan...Rickard lyckades krocka med saaben i morse...

Jaja...det kommer att lösa sig på sikt men just nu känns det lite motigt...

 

Åkte i alla fall ut till min prinsessa ikväll och jag hade fått rapport av Lisa på dagen att hon minsann inte gick att ge penicillin sprutan eftersom hon då stod på bakbenen och skakade på halsen helt hysteriskt. Lisa hade pratat med veterinären (som är kompis med Lisa) och fått penicillinsalva utskriven i stället.

När jag kom ut så var hon i alla fall som vanligt, förutom att när jag tog av täcket så såg jag att påsen var tillbaka...inte bra med andra ord. Hon hade inte direkt någon feber, 38 hade hon när jag tempade henne.

Jag började i alla fall med att massera påsen och runt omkring där och vi tvättade rent de två öppningarna som veterinären gjorde igår när hon öppnade upp det och efter en stund så kunde jag massera ut var. Tingeling reagerar fortfarande inte alls för att det gör ont på något vis, så det är ju skönt på så vis.

Tog en paus och borstade min finaste prinsessa och bara myste lite en stund och sen passade jag på att trycka ut lite mer och när det var tömt så gjrode jag rent igen och sen sprutade jag in penicillin salva rakt in i såret.

Lisa ringde och pratade med veterinären och eftersom det har blivit som det har blivit och Tingeling inte gillar att bli sprutad så har jag nu fått utskrivet Fenadyn och Hippotrim till henne som jag ska hämta på Apoteket på vägen hem imorgon. Min underbara fina lilla prinsessa kommer att bli bra igen och jag är så himla glad över att veterinären kom ut igår och öppnade upp så att den skiten som nu ligger där inne får komma ut och Tingeling bli helt bra igen.

Hon åt i alla fall som vanligt och drack som vanligt så hon är inte påverkad så.

Hon får i alla fall vila nu fram till att detta är läkt, det känns bäst så. Min älskade, älskade lilla prinsessa....som idag som vanligt tycker att det bästa som finns är att stå och mysa med matte och bara blåsa varm luft och luta huvudet mot axeln...

 

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0