Dagens ridpass 30/4 2014...

Lilla damen har energi! Inte så konstigt med tanke på vilodagen igår kanske...

Hon höll sig dock på mattan hela passet och hon kändes faktiskt superfin!
Jag jobbade med övergångar idag också och att "smyga" igång så att övergången blev så mjuk som möjligt.
För variationens skull och för att Tingeling inte skulle veta vad nästa sak var så växlade jag mellan att rida i skritt - trav - skritt - galopp - trav - galopp - skritt.

Galoppjobbet la jag sen på en volt och ur den en noggrann hörnpassering och sen galopp på diagonalen och avbrott innan hörnet. Den övningen red jag i båda varven och eftersom vi inte ridit den så mycket tidigare så taggade Tingeling till lite grann men jag hade inga problem att lugna ned henne.

Fortsatte med lite mer galopp sen och då red jag utmed fyrkantspåret och tänkte lite öppna på långsidan. Det gick helt okej måste jag säga. Duktig häst!

Avslutade sen och skrittade ut en sväng på långa tyglar. Mysigt!

Det underbara nu är att Tingeling verkligen börjar acceptera att jag kortat tyglarna och idag skrittade hon verkligen avspänt och genom kroppen även på kortare tyglar!
Nu ska jag bara över det där sista lilla att hon småfipplar med bettet hela tiden, men det kommer! Jag har ingen brådska utan väntar ut henne som vanligt. Det får ta den tid det tar för när hon accepterar det så kommer det här bli oslagbart! // JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0