Dagens träning hos Ann 31/8 2014...

Det är verkligen inte lätt att rida - men det är ju också tjusningen med det hela!
 
Det känns lite som att jag håller på och lär känna min egen häst igen nu, även om det inte riktigt är så men det är så att jag just nu jobbar massor med mig själv och att jag inte ska be om ursäkt eller sluta rida när hon protesterar minsta lilla. Det handlar helt enkelt om att jag ska fortsätta vara den där klippan som är konsekvent även om Tingeling tycker att jag är skitjobbig och försöker ta sig undan.

Numera kommer jag nämligen åt henne på ett helt nytt sätt, och det är klart att hon testar mig då precis som alla andra som kommer åt henne. Men som vi pratade om idag - hon är 100 gånger snällare mot mig än hon är mot tex Ann när hon protesterar.
 
Det gäller även att jag pushar mig själv lite extra så att jag rider igenom även när jag blir trött. 
Tingeling är ju inte helt sjysst emot mig jämt eftersom hon mer än gärna utnyttar att jag blir trött och hon försöker hitta sätt att komma undan. Till exempel så trycker hon sig mot ytterskänkeln när hon blir lite spänd och går då bara på tvären och då är det supersvårt för mig att trycka till henne utan att jag tappar balansen, och att hon då går på sidan gör ju att hon ruckar min balans...Men vi kämpar på och hon blev bitvis superfin idag!
 
Jag är helt otroligt nöjd med galopperna idag! Till höger var det rejält svårt men vi tog oss över det och jag fick till en riktigt fin högergalopp. Till vänster var det lättare från början och jag kände att jag kunde rida igenom henne även i galoppen, men sen blev jag lite trött och då självklart så tog Tingeling tillfället att försöka slippa jobba...Men jag kom igenom det också.
 
I traven jobbade jag med att öka och minska volten och även att öka och minska tempot och att både jag och Tingeling ska vara i balans i både ökad trav och när vi sen minskar upp i kort trav - inte det lättaste!
 
Tingeling var riktigt nöjd och även jag när vi var färdiga - och jag kan avslöja att jag saknat min häst massor och nu tog jag tillvara på tiden både innan och efter träningen och passade på att mysa ordentligt och pussa på henne extra mycket så att jag klarar mig utan att hälsa på henne förrän nästa vecka.
Och nästa vecka är det dags att ta hem henne igen - det är inte klokt hur fort den här månaden gått!!
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0