Dagens ridpass 30/12 2015...

Sista ridpasset för 2015 eftersom hon ska vila imorgon, och hon kändes fin!

Vi hade sällskap av två andra ekipage i ridhuset idag (inkl ett som red lektion för Therese) och ändå fick jag till en bra känsla rätt snabbt.

Idag flög den där jävlaranamman i mig och jag jobbade på med högergaloppen. Lyckades få till två bra fattningar och även om det sen efter en stund blir svårt även i galoppen så tycker jag att det just nu är viktigast med fattningen.
Även om jag idag inte gick på lika aggressivt och tufft som på träningarna så hade jag samma lösning och stressade inte upp mig, utan jag höll mig inom min egen komfortzon men ändå så pass tuff att Tingeling tog mig på allvar. Visst, det tar kanske fler gånger men slutresultatet blir det samma och på sikt kommer gångerna minska till att inte vara mer än en och den är rätt.
Det gäller ju för mig att alltid ta lösningar som funkar för mig, och funkar de inte helt och hållet så anpassar jag dom efter mig.

Till vänster var hon riktigt fin och jag fick hejapå-rop av både Therese och Maria.

I vänstergaloppen stöter jag nu på ett annat problem, nämligen att Tingeling tycker hon listat ut hur länge vi ska galoppera och efter ett tag då faller isär. Så nu har jag beslutat att när jag tänker att jag tycker att vi galopperat tillräckligt länge så ska jag rida minst två varv till (om vi är på volt). På det viset kommer hela tiden sträckan vi galopperar att bli längre och längre och jag kommer då dessutom pusha gränsen för när jag påverkar henne hela tiden också. 

Känner mig riktigt nöjd med både mig själv och Tingeling idag så det känns bra att hon får vila imorgon.// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0