Dagens träning för Ann 31/7 2016...

Alltså min lilla häst...jag är så glad över att hon är i mitt liv....
Idag var jag själv lite trött efter gårdagens träning men ändå så var Tingeling sååå fin!

Vi fick jobba med skänkelvikningar på diagonalerna och där hade jag det mycket svårare till vänster (som vanligt numera!) då jag liksom typ "glömmer" att verkligen ta igenom ställningen i nacken och i stället ser till att hon tvärar bra, men tvära kan hon ju verkligen så det är ju ställningen jag måste få koll på.
Som i övriga ridningen med andra ord...
Jag fick till det bra när jag fick lägga in en volt och sen fortsätta med skänkelvikningen.

Efter det så fick jag rida ett varv på volten och sen rida öppna utmed långsidorna och där var vi superduktiga båda två!

Efter en kort skrittpaus så fokuserade vi på galoppjobbet och vi började med övergångar trav-galopp och där fick jag en bra känsla. Avbrotten till trav gjorde jag med hjälp av rösten - jag har märkt att när jag gör så så kan jag bättre sitta kvar utan att tappa min ridning.

Lite svårare till höger till en början men jag fick behålla lugnet och så gjorde vi om fattningen.
Efter några fattningar fick jag sen fatta förvänd galopp - vi måste ju utmana oss som Ann sa, och dessutom är planen att denna månad jobba mycket med den förvända galoppen för att lösgöra och stärka ännu mer.
Att fatta vänster galopp i höger varv på volt gick bra, men höger galopp till vänster gick inte så där fick jag fatta höger galopp i "rätt" varv och sen byta varv genom att vända över ridbanan istället. Vi ville inte göra henne upprörd när hon nu gör så fina högerfattningar.

I den förvända galoppen fick jag fortsätta att ställa in mot mitten av volten för att lösgöra ännu mer, och jag kan säga att hon gjorde jättefina högerfattningar efter den förvända vänstra galoppen.

Däremot så måste jag själv skärpa till mig när vi rider förvänd galopp - jag glömmer ju att rida!!

Efter förvända galoppen så var Tingeling lite taggad och ville mer än gärna tolka det mesta till galopp, men jag fick fortsätta vara stadig och ställa igenom så att hon inte spände sig utan slappnade av.

Såååå nöjd med min fina allra bästa lilla häst idag!

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0