Veckan som varit...

Tingeling har känts riktigt, riktigt trevlig och fin hela veckan och jag har kunnat hålla mig till veckoplaneringen vilket har känts skönt.
 
Det känns som ett bra upplägg att fokusera vartannat pass på travjobb och vartannat pass på galoppjobbet.
 
I travjobbet har jag fortsatt lagt fokus på slutorna men för att inte få henne för spänd och upprörd i det arbetet så varvar vi med skänkelvikningar och öppnor som vi är mer bekväma med.
Tempoväxlingar i travjobbet är också något som jag jobbar med under dagarna med fokus på traven. Jag försöker som alltid vara noga med att hon ska kliva i och att jag ska tänka på takten.
 
Galoppjobbets fokus är övergångarna för att fortsätta stärka och sen att rida förvänd galopp på stor volt där jag ställer "åt fel håll" för att hjälpa till att balansera upp henne lite men också för att lösgöra och stärka ännu mer. Där börjar jag får bättre och bättre känsla hela tiden nu och även om vi ännu så länge inte orkar mer än kanske ett varv så är det oerhört trevligt det varvet och jag tänker som så att hellre en kortare sträcka som är med bra känsla och där hon inte blir lång och flack för att hon inte riktigt orkar utan då gör vi hellre fler korta sträckor med kvalité.
Vi lekte även lite med enkla byten ett av passen efter att vi ridit lite förvänd galopp. 
Där är utmaningen att få till bra övergångar till en avspänd skritt och inte skritta mer än tre steg. Inte helt lätt men övning ger färdighet även där och Tingeling uppskattade verkligen övningen. Roligt sa hon!
 
Jag har utmanat mig själv en del också, dels så har jag ridit utan spö några pass - måste ju träna på det också eftersom jag även om jag får dispens att tävla med spö som klassificerad handikappad ryttare vill känna att jag kan rida utan det. Och sen har jag även längt mina stigläder ett hål så att de är tillbaka till den längden jag har haft för några år sedan och som jag trivs bäst i. Hej träningsvärk efter den ändringen kan jag säga!
 
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0