Äntligen vår!

Nu känns det verkligen som att den där efterlängtade våren har kommit! 
I morse var det 8 grader varmt ute och även fast det blåste ordentligt till och från så fick inte det mig från att hålla mig borta från utebanan. Jag har längtat efter att få rida där!!
 
Jag longerade först innan jag satt upp som vanligt. Hon var lite spänd och lite på, men inte så konstigt med tanke på att hon vilade igår och att det som sagt blåste en hel del. 
Hon fick jobba med övergångar mellan trav - galopp i longeringen och min tanke med det är ju att jag inte ska behöva fokusera så mycket på galoppen, och bara lite på traven om jag känner att vi kan kommunicera med varandra i skritt uppsuttet. Hitta tillbaka till tryggheten och varandra är liksom den röda tråden just nu...och att behålla matte kvar på ryggen under hela ridpasset...haha!
 
Efter 20 minuters longering så satt jag upp och även om hon kändes avspänd i huvudet så släppte hon inte ned mig på ryggen idag när jag satt upp men det släppte faktiskt  ändå rätt så fort efter att jag skrittat och börjat jobba henne för mina skänklar. 
Idag fokuserade jag på att variera voltstorlekarna och att rida lite förvänd sluta på volten och växla med att forma henne runt min innerskänkel och ställa inåt. 
 
Hon kändes fin så jag vågade mig på att trava lite också, haha! Hela tiden med fokus på mig och att jag ska forma henne runt min innerskänkel och hålla koll på den där ytterbogen...inte lätt alls faktiskt...
 
Jag har lärt känna henne rätt mycket det här året ändå kan jag märka...för idag när jag verkligen kom åt höger bak (som hon så gärna inte vill ta i med) så blev hon genast motig och ville typ stanna för att jag inte skulle få henne att jobba med det. Jag satt lugnt kvar och väntade ut henne.
 
Jag kände mig riktigt nöjd idag när vi både hade skrittat och travat i 20 minuter efter longeringen eftersom hon kändes så himla fin, och för att jag inte hade ramlat av!
 
Imorgon ska hon få hoppa lite med Emily igen och det tror jag hon kommer att uppskatta! Och jag är sååå tacksam över att hon kan hjälpa mig. Jag tror inte hon förstår hur mycket det betyder för mig...
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0