Äntligen vår!

Nu känns det verkligen som att den där efterlängtade våren har kommit! 
I morse var det 8 grader varmt ute och även fast det blåste ordentligt till och från så fick inte det mig från att hålla mig borta från utebanan. Jag har längtat efter att få rida där!!
 
Jag longerade först innan jag satt upp som vanligt. Hon var lite spänd och lite på, men inte så konstigt med tanke på att hon vilade igår och att det som sagt blåste en hel del. 
Hon fick jobba med övergångar mellan trav - galopp i longeringen och min tanke med det är ju att jag inte ska behöva fokusera så mycket på galoppen, och bara lite på traven om jag känner att vi kan kommunicera med varandra i skritt uppsuttet. Hitta tillbaka till tryggheten och varandra är liksom den röda tråden just nu...och att behålla matte kvar på ryggen under hela ridpasset...haha!
 
Efter 20 minuters longering så satt jag upp och även om hon kändes avspänd i huvudet så släppte hon inte ned mig på ryggen idag när jag satt upp men det släppte faktiskt  ändå rätt så fort efter att jag skrittat och börjat jobba henne för mina skänklar. 
Idag fokuserade jag på att variera voltstorlekarna och att rida lite förvänd sluta på volten och växla med att forma henne runt min innerskänkel och ställa inåt. 
 
Hon kändes fin så jag vågade mig på att trava lite också, haha! Hela tiden med fokus på mig och att jag ska forma henne runt min innerskänkel och hålla koll på den där ytterbogen...inte lätt alls faktiskt...
 
Jag har lärt känna henne rätt mycket det här året ändå kan jag märka...för idag när jag verkligen kom åt höger bak (som hon så gärna inte vill ta i med) så blev hon genast motig och ville typ stanna för att jag inte skulle få henne att jobba med det. Jag satt lugnt kvar och väntade ut henne.
 
Jag kände mig riktigt nöjd idag när vi både hade skrittat och travat i 20 minuter efter longeringen eftersom hon kändes så himla fin, och för att jag inte hade ramlat av!
 
Imorgon ska hon få hoppa lite med Emily igen och det tror jag hon kommer att uppskatta! Och jag är sååå tacksam över att hon kan hjälpa mig. Jag tror inte hon förstår hur mycket det betyder för mig...