Träning för Ann 26/10 2019...

Känslan i veckan har inte varit jätteskoj - Florris har varit helt sjukt brunstig och vi har inte alls varit överens på ridpassen. Några pass har hon ryggat halva paddocken eller så för att hon inte vill gå fram för min skänkel...
Jag har dock varit konsekvent och väntat ut henne och inte gjort någon grej av det vilket har gjort att hon alla pass faktiskt blivit riktigt fin och vi har blivit överens efter ett tag.
 
Förväningen över träningspasset var väl därmed inte den högsta från min sida... Dessutom ösregnade det så vi gick in i ridhuset där vi inte varit på ett tag...
 
Jag longerade en lite längre stund först, det kändes lämpligt idag för hon kändes rätt upprörd...Men hon lugnade sig snabbt och såg fin ut och jag satt upp.
 
Spänd från början men faktiskt inte så förbannad på mig som tidigare i veckan. Vi fick jobba mycket med att på volt flytta ut och öka volten rättställd och sen även minska volten och då ha henne felställd. Superjobbigt sa Florris, men hon fann sig faktiskt väldigt snabbt och körde inga giraffövningar någon längre tid. Övergångar självklart också...
 
Så trevlig känsla i traven! Alldeles lagom stora steg, med mig och med en lätt kontakt i handen, svarade framåt för skänkeln och med fokus till största del på mig. Fortfarande svårare till höger även om hon där faktiskt blir finare än till vänster. Men min känsla är hela tiden att jag rider på nåder till höger, att hon när som helst ska flyga undan för något...men jag antar att det kommer mer och mer när jag märker att hon inte gör det och vi verkligen kan känna att vi litar till 120% på varandra...
 
Jag fick även rida övergångar till galopp och idag var första gången någonsin tror jag som jag verkligen kände att hon börjar bära sig mycket mer själv även i galoppen, på samma sätt som hon börjat göra i traven - de där övergångarna vi tragglar i triljoner börjar verkligen ge resultat. 
Jag kunde reflektera över att jag satt himla bra i vänstergaloppen - helt i balans och med perfekt känsla i handen och fram för skänkeln! Superfin känsla även till höger men det är ju vänster jag ofta har svårt att sitta i när jag har problem så det var där jag främst reflekterade att det kändes bra. Hon bar sig dock jättebra till höger i galoppen.
I avbrotten till trav fick jag på enn gång gå in på en mindre volt och ställa utåt - sen flytta henne stegvis utåt och flytta undan rumpan och sen fatta galopp igen. 
Superbra övning för den gjorde ju att jag aldrig slutade rida...
 
Sååååå fin häst idag och jag är sååå glad över att jag under veckan inte gjort en stor grej över diskussionerna hon velat ha utan bara lugnt väntat ut henne, något verkar jag ju ha gjort rätt i alla fall. 
 
Finaste lilla Florris....