Dagens tömkörningspass 20/1 2020...

Igår fick Florris komma ut i skogen tillsammans med Sofia. De hade haft sällskap av Skabbe ute och jag fick mess om att Sofia hade fått sitta av tre gånger för att få fram dom överallt....det var tydligen en sådan dag, men tur att Sofia inte ger sig! 
 
I morse märkte jag redan när jag tog in henne på gången att hon var öm i hovarna igen, hon blir ju gärna det nu när hon inte har bakskorna på sig och de varit ute på grusvägar och dessutom var det lite hårt i marken i morse också. Tur det bara är en vecka kvar till hovslagaren kommer igen så att hon kan få på sig bakskor igen, för nu lyfter hon vänster bakben som vanligt så inga konstigheter att få på skor nu hoppas jag.
 
Jag beslöt mig för att tömköra i paddocken idag - skönt för henne att röra på sig utan mig på ryggen när hon är hovöm och där ute var det fortfarande mjukt i och med gummiflisen.
 
Hon var lite kort och hög i formen till en början men jag gav mig inte förrän hon jobbade på i en lägre rundare form och slappnade av och jobbade över ryggen.
Övergångar trav - galopp fick stå på schemat idag och hon gjorde det bra.