Dagens ridpass 30/11 2012...

Jag kan väl inte påstå att jag kände mig direkt laddad för att rida ikväll med gårdagens pass färskt i minnet. Men samtidigt så såg jag ju fram emot att kunna rida i ridhuset helt själv idag - hela stallet har nämligen varit iväg i Globen eller på andra roligheter.
 
Jag började i alla fall kvällen med att mocka och fixa åt min prinsessa. Idag fick hon även upp sin andra vattenhink då hon imorgon kommer att gå ihop med Findus i hagen och där finns det redan ett kar med vatten.
Idag fixade jag även åt en av de andra hästarna i stallet eftersom hans två mattar var i Globen. Det är trevligt att man kan hjälpas åt tycker jag!
 
När allt var färdigt så gjorde jag så i ordning Tingeling och jag märkte på hela henne att hon faktiskt var lite mer avspänd idag - idag ville hon ju till och med mysa innan jag tränsade som vanligt....
 
Började passet i ridhuset med något skutt men jag sa åt henne på skarpen och sen behövde jag bara humma till lite lågt så fort hon tänkte tanken och då skötte hon sig.
Passet gick riktigt bra!
 
Vi kunde till och med jobba lite med galoppen - men sen blev det lite överhettning i huvudet och jag fick trava av henne istället. 
Jag red en hel del serpentinbågar idag och det var ett tag sen vi gjorde det och det märktes för först var hon lite spänd men det gav med sig.
Jag gjorde som så att jag började med att rida tre bågar och sen red jag fyra bågar och till sist klämde jag in fem bågar. Jag varierade med att rida övergångar över medellinjen och att ibland enbart göra en halvhalt, allt för att hon inte skulle veta vad vi skulle göra härnäst.
 
Sen blev det lite öppna utmed långsidor och lite skänkelvikningar både på spåret och på diagonaler.
Som avslut red jag åttvolter i varierande storlekar.
 
Hon kändes riktigt, riktigt trevlig till och från och idag kom det även några rejäla frustningar när spänningarna släppte -  så det här passet var verkligen välbehövligt!!
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0