Lugnt....

Här har det varit lugnt ett tag nu...
Lusten att skriva kommer och går..,men så är det ju alltid skulle jag tro...
 
Jag och Florris kämpar på. Det känns som att vi hittat ett bra upplägg för att hon inte ska slänga av sin matte 10 gånger i februari i alla fall - Sofia rider ibland 3 gånger i veckan varav en av dagarna då blir samma dag som jag även ridit, dvs Florris får röra på sig lite extra den dagen.
 
Det har varit tufft senaste tiden, speciellt har jag haft jobbigt i vänster varv och bekväm som man är så rider man ju då helst i höger varv...i alla fall när man sitter själv och inte har Ann som kan lotsa och vara på mig....Men nu tog vi dag i det ordenligt senaste träningen och även om Florris inte kanske var jättenöjd med oss som inte gav oss så bjöd hon faktiskt på en superfin känsla till vänster till slut!
 
Jag har ju fortfarande väldigt svårt att inte spänna till i mig själv när hon hoppar och blir rädd för saker som bara hon ser (ibland till och med sig själv) och när jag då spänner mig så spänner ju hon till och tänker att det faktiskt var något...det är verkligen supersvårt men jag kämpar vidare!  
Det brukar ju bli så mycket bättre när våren och värmen kommer...jag vet ju det...
Jag tycker dessutom att det är lite svårare numera när jag i ett normalläge inte har så jättemycket i handen (vilket ju är jättebra) men då är känslan också att jag ju inte riktigt vet om jag har henne där eller inte... och sen är det ju så att hon vid några tillfällen hoppat till så pass att jag åkt av när jag tänkt att jag kan lita på henne attt hon "bara går" där...
Men som sagt, jag ger ju sällan upp och har inte tänkt göra det nu heller. Jag står även fast vid att känslan hon bjuder på emellanåt är den bästa jag någonsin känt...så häftigt!!
 
Och om jag tittar tillbaka på den här vintern mot tidigare vintrar så har vi faktiskt tagit oss framåt även om det just nu är lite kämpigt. Vilka tidigare vintrar har vi kunnat börja jobba med den förvända galoppen? Ingen...Då har jag varit glad om jag ens kunnat galoppera för att jag inte känt att jag litat på henne. Den här vintern har galoppen känts som den gångart jag allra helst vill rida i....
 
Men jag börjar faktiskt längta tlil lite varmare väder nu...våren får för min skull mer än gärna göra sitt intrång typ igår...
 
Och ja, vi fick en försmak av våren i helgen - 10 grader var det och solen sken! Så underbart!! Nu är vi dock tillbaka till att varmaste temparaturen på dagen är runt nollan och på nätterna någonstans runt -6. Men dagarna börjar i alla fall bli längre! Så mysigt och jag ser verkligen fram emot att våren kommer på riktigt - det är nog min favoritårstid!