Dagens ridpass 30/10 2016...

Vilket fantastiskt väder vi har haft i helgen!! Åhh, det är ju bara att suga åt sig energin som solen ger och njuta!!
 
Igår fick Tingeling sin andra vilodag för veckan och jag hoppas att hon njöt ute i solen i hagen lika mycket som jag njöt av solen när vi var ute och fixade i trädgården.
 
Även idag lös solen och jag passade på att rida ett pass i paddocken där underlaget var helt fantastiskt bra! Älskar när det har regnat några dagar och det sen börjar torka upp.
Jag började med att skritta runt halva hagarna och Tingeling njöt i fulla drag även om det var rätt rejält blåsigt. Inte så varmt i blåsten så jag tror faktiskt att det är dags att plocka fram ridtäckena nu. 
 
Väl inne i paddocken så började jag passet som vanligt med uppmjukande övningar så som skänkelvikningar och hon kändes trevlig redan från start. Inte alls lika spänd och det lilla som var frustade hon ur sig efter kanske fem minuter.
 
Även idag passade jag på att chocka henne lite och lägga galoppen rätt tidigt i passet (så nu får jag väl följande pass lägga det i slutet igen så att hon inte börjar lära sig att vi lägger galoppen tidigt) och hon kändes fin. Jag måste säga att känslan till höger blir bara bättre och bättre så länge som jag kommer ihåg att inte fastna i innerhanden utan hela tiden låta ytterhanden vara stödet.
 
Jag testade även idag lite förvänd - och då tar hon ju i så hon blir blå och blir rejält taggad, och det innebär att jag får svårt att sitta. Där måste jag verkligen lita på både henne och mig själv att inget annat händer...
 
Idag tyckte jag att jag fick en trevligare känsla i den högerförvända. Inte lika spänd och lika hög i formen idag utan bitvis med ett riktigt bra stöd även där. Framsteg!!
 
Så nöjd med min fina lilla prinsessa!!
 
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0