Dagens ridpass 4/3 2020...

Hörrni, gissa vad det är för datum idag? 
4 mars...och jag kan avslöja att även om jag hängt lös vid två tillfällen under februari så har jag faktiskt INTE ramlat av en endaste gång!
Det är ju faktiskt värt att fira med en tårta, tycker ni inte?
 
Idag var det verkligen inte roligt väder - regnade på snedden med blåst...Sällskap av Ann och Sune och jag tror inte att någon av oss (varken människa eller häst) uppskattade den korta promenaden till ridhuset men däremot så uppskattade vi alla att vi har ridhus! 
 
Florris var inte riktigt på humör idag, jag tror att det snart är dags för brunst...det är ju den årstiden...men jag kunde i alla fall sitta upp på en gång utan något större anfall av sadeltvång, lite spänd var hon men efter lite skritt så gick det jättebra.
 
Jag jobbade på med övergångar idag och precis som förra passet så blev det övergångar skritt - trav och trav - galopp och skritt - galopp. Lite omväxlande med andra ord...
Till vänster är det supersvårt just nu - rätt komiskt eftersom det länge varit mitt "hittahem" varv i alla fall vad gäller galoppen. Jag känner ju dock vad jag gör för fel och jag tappar ytterbogen, dvs högerbogen, i vänster varv och då kör hon ju giraffen och allt blir bara pannkaka...
Men jag kämpade på och satte mig på volten och red förvänd sluta och sen ur det fattade jag galopp, galopperade några steg och hann bryta av INNAN jag tappade ytterbogen och det blev pannkaka.
Till höger kändes galoppen jättefin, visst ibland så vill hon köra giraffen men det var inte mer än ett steg och oftast i fattningen. 
Gäller ju bara att fortsätta jobba med våra övergångar till galopp så kommer styrkan komma ännu mer där och då blir det bara bättre och bättre. 
 
Riktigt nöjd med dagens pass och så är det ju så himla roligt att rida med sällskap!