31/8 2010

Igår hann jag med att rida efter att det regnat (och det vräkte verkligen ned).
Blev lösgörande i skritt och pytte lite trav. Achilles känns superfräsch! Jag undrar jag hur länge det ska hålla i sig...
Han var superladdad och jätte på...och väldigt stel, men det är ju inte så konstigt...

Han vår vila idag och så ska jag rida imorgon igen.

Loke fick vila igår och ska gå med Cecilia en liten sväng idag. Han har alltid fullt med tistlar i pannlugg, man och svans så igår stod jag i nästan en timme och fixade till honom. Superfin blev han till slut (med MASSOR) av glansmedel i svans och man.

Idag ska Cecilia följa med till stallet, det var länge sen nu och idag ska dessutom Rickard jobba över så hon måste följa med. :)

Jag älskar ju verkligen bruna tillbehör till Achilles, och jag har spanat in ytterliggare ett superfint täcke, dock är jag tveksam till passformen...men detta finns på hööks:


Det som är riktigt trevligt är ju att halsen är fast....fast å andra sidan vet jag ju att HW täckenas halsar aldrig ramlar ned....


Idag är det lite bättre väder än igår, dock känns det fortfarande kyligt. Jag märker att Achilles redan satt rejält med vinterpäls, så för att han inte ska sätta helt hysteriskt med päls så får han från och med nu gå med ofodrat täcke på sig....
Kommer att raka honom även i år...troligtvis redan om en månad...
// Jenny


Höstrusk...

Brr...var tog den fina varma hösten vägen? Regn och rusk och superkallt har det blivit på en gång! Inte alls roligt!

Helgen har varit bra, i lördags fick jag åka hem tidigt från utställningen eftersom Totte blev utslagen i Nomineringen - inte rättvist tyckte jag men jag är ju partisk.
Igår tog vi i alla fall revansch och blev Best In Show! Fyra stycken har vi fått ihop nu och nu börjar den stora jakten på det femte BIS:et innan han är tio månader!

Ikväll hoppas jag på att det inte ska regna för jag vill verkligen rida lite på Achilles och känna hur han känns nu när han har skrittat i en vecka med ryttare och fem dagar för hand innan dess.
Både han och Loke fäller just nu sin sommarpäls, så det är verkligen hår överallt när man har gjort något med dom.
Det är inte utan att jag har saknat mina två prinsar under helgen....

Som de flesta av er säkert redan vet så är ju jag lite av en täckesfantast...jag älskar fina täcken, och det är ju väldigt mycket lättare att hitta fina täcken till Achilles än till Loke (jag förstår inte varför det ska vara så svårt att fixa fina täcken i stl 105?).
I år kommer dock Loke inte att rakas mer än kanske halsen beroende på hur mycket vi kommer att jobba med honom så han kommer nog inte behöva så många täcken. Jag har två stycken till honom som jag fyndade förra året som jag verkligen gillar!

De här såg jag var en nyhet på Strömsbergs Gård (HW återförsäljare) och jag blev genast lite kär i dem med tanke på vilken fin färg det har och eftersom jag vet att just den här modellen sitter så himla bra på Achilles:


Sen har jag även spanat in dessa på Horze:
Drömma sig bort kan man ju alltid göra...och dessa täcken är ju verkligen i Achilles färger...
Känns bra att jag sålt av en hel del av mina gamla täcken... :)
// Jenny


Ett år....

Nu har det gått ett år och två dagar sen jag fick Achilles och han blev bara min...
Ett år av lycka och jag hoppas på många fler...min älskade häst och bästa vän!

Jag med min prins...
Achilles på väg ut i skogen vintern 2008-2009.
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0