Det är inte lätt när det är svårt...

Det är verkligen inte lätt att rida - men åh, så roligt det är även när det är svårt!
 
Jag kan dock känna just nu att jag är inne i en svacka, jag tycker att jag själv rider så himla dåligt och jag blir besviken på mig själv som inte kan leva upp till att vara en så duktig ryttare som jag tycker att Florett förtjänar. Samtidigt så kämpar jag ju på så gott jag kan och de kroppsliga förutsättningarna kan jag ju inte ändra så mycket på tyvärr...där gäller det att jag försöker tro på mig själv och komma ihåg att allt troligtvis kommer att lösa sig med tid och envishet när vi har ridit ihop oss.
Jag har nog bara glömt bort, eller inte glömt kanske men förträngt hur det är att rida ihop sig med en ny häst och vilken tid det egentligen tar.
Jag kan komma på mig själv med att jag verkligen ser fram emot där vi kommer att vara om två år när vi har fått gott om tid på oss att rida ihop oss och känner varandra utan och innan och när jag har hittat alla knappar och förhoppningsvis utvecklat mig själv ännu mer som ryttare.
 
Jag tycker faktiskt att det är lite så att ju längre man håller på med hästar och ridning desto mer inser man hur mycket man har kvar att lära och hur pass lite man vet...
Jag känner ändå en stor lättnad över att jag har ett så bra team runt mig med tränare, hovslagare, osv och att vi har en röd tråd vi jobbar efter. Det är en oerhörd trygghet för mig att veta och känna att jag kan träna så regelbundet som vi gör nu och att jag även har möjlighet att kunna låta Ann rida Florett de perioder det behövs för att det blir för svårt för mig.
 
 
 
// Jenny


Dagens ridpass 30/5 2018...

Åter igen en varm dag och även om vi hade turen att det idag var några grader svalare än igår så var det ändå varmt...
Florett vilade igår när det var närmare 30 grader och idag gick vi ut i paddocken där det i alla fall fläktade under ridpasset.
 
Passet gick faktiskt över förväntan med tanke på vilodagen igår. Inget komplicerat utan vi fortsätter jobbet med att hon bara ska acceptera att jag rider och att hon tar mina skänklar.
I skritten kändes hon lika i båda varven idag men i traven hade jag det lättare till vänster eftersom hon till höger gärna körde giraffen lite grann - dock gjorde jag ingen grej av det utan låg kvar med skänkeln och breddade händerna lite för att bli lite, lite snabbare. I galopp däremot så kändes det bättre till höger idag och svårare till vänster även om jag till vänster faktiskt också fick till det bra efter en stund, åter igen så tänkte jag på att jobba med min innerskänkel och möta upp med en mjuk och stadig hand.
 
Det kändes ändå bra idag att trots att hon körde giraffen några gånger så var jag lugn och väntade ut henne och lyckades hålla henne så att hon inte blev förbannad. 
 
Vi avslutade med att skritta av runt paddocken och hagarna ned till gröna banan - och där var hon ju rolig för då tyckte hon att hon på marken vid ett tillfälle såg något konstigt och hoppade till, men matten satt kvar denna gången...
 
 
// Jenny


Värmen håller i sig...

Solen och värmen håller i sig och även om jag njuter i fulla drag av det underbara vädret som är så bra mot min kropp, så oroar jag mig också för att det snart inte har regnat något alls på en månad och med tanke på hur dålig skörden var förra året så skulle det i år verkligen behöva bli en bra skörd...
 
Florett verkar inte så jätteberörd av värmen vilket är skönt. Det är nog mer gräset som pratar och den stora gräsmagen som tar emot... Haha!
Jag har dragit ned rejält på höt hon får inne nu så även om hon fortfarande är sommarrund så känns det som att det avstannat lite i alla fall.
Det brukar ju vara så att de går upp rätt rejält fram till midsommar och sen när det blir mindre näring i gräset så brukar de bli lite mindre.
Jag tycker man märker en rätt stor skillnad på morgon och kväll också. Rider jag på morgonen har hon inte riktigt lika stor mage som när jag rider på kvällen - och det är klart, på kvällen har hon ju hunnit gå hela dagen och äta gräs...
 
Jag och Florris gick ned till gröna banan igår och hon fick sig ett 20 minuters pass med longering. Mycket nöjd liten häst!
Jag passade på att longera i både trav och galopp över en lite upphöjd galoppbom som var utlagd - inga problem alls tyckte Florris som ju varit hopphäst i sitt tidigare liv.
Så himla skoj att se henne och hur trygg hon var (hon gjorde ingen grej alls av att hon fick springa över bommen) så det kommer jag nog kunna rida över även uppsuttet i framtiden...
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0