Dagens ridpass 15/10 2020...

Det känns som att hösten verkligen är här nu. Max kanske 5-6 grader på morgonen nu och man känner i vindarna att det är kallare vindar...Winter is coming!
 
Jag klippte Florris i fredags och efter det så har hon fått gå med sitt 100 grams täcke.
Som det är just nu så känns hon lagom varm under det när jag kommer på morgonen, och det är ju ca 10 grader på dagen plus att de fortfarande har gräs att äta så det känns lagom just nu.
Men om det går ner några grader till så kommer hon få på sig 200 gram. 
Hon är ju faktiskt en fryslort har jag lärt mig under åren med henne så hon uppskattar hellre ett täcke för mycket än ett för lite. Tvärt emot Tingeling med andra ord...
 
Idag gick vi in i ridhuset och red tillsammans med Ann och Sune - så himla mysigt med sällskapet tycker både jag och Florris!
Jag tömkörde henne på utebanan igår så det kändes bra att variera underlaget och gå in i ridhuset idag då. Så skönt att faktiskt ha ett ridhus att gå in i den här årstiden....även om det inte är ett stort och flashigt ridhus så duger det gott åt oss.
 
Florris var lite spänd när jag satt upp även fast jag hade longerat en kort stund innan. Kanske var det för att jag idag för första gången sedan gräset kom i våras kunde spänna sadelgjorden ett hål till...haha!
Det gick bra i alla fall och det tog bara några varv så hade hon slappnat av igen och accepterade skänkeln utan att hoppa till...
Jag tycker fortfarande det är så svårt när hon har sadeltvångskänning för man vill ju sitta ordentligt djupt i sadeln men då vet jag ju att det blir ännu värre så jag sitter som på nålar och har ju därmed just då ännu sämre balans...
 
Hon kändes i alla fall väldigt mycket bättre idag än i måndags när jag red. I måndags var hon väldigt mycket att hon tänkte uppåt och blev kort i kroppen istället för att tänka framåt nedåt. Bättre idag som sagt och jag kunde rida i alla gångarter.

Vi tog rygg på Sune och Ann några långsidor för att inte göra en grej av att rida rakt fram och upp mot "läskiga" delen. Hon skötte sig jättebra!
Jag red öppnor och skänkelvikning in i väggen på långsidorna och sen genom hörnet på kortsidan och efter det fattade jag galopp, galopperade ett varv och sen ut igen utmed spåret med skänkelvikning/öppna. 
Bra övning kände jag eftersom jag då rider och inte bara blir sittandes utan att inverka. Bra även på det viset att jag fick henne att fortsätta att tänka framåt och nedåt och inte stoppa upp och sätta sig för mycket. 

Mycket trevlig känsla bitvis idag!
Visst, ibland kanske till och med lite tung i handen men den är bättre än när hon lättar av helt och inte söker kontakt alls och släpper ryggen. 
 
Duktig liten prinsessa!!