Värd en miljon...

Ja, det är vad Tingeling är värd för mig idag...minst...
Jag åkte ut direkt till stallet efter jobbet, jag var bara hemma och bytte om. Detta för att Rickard skulle kunna åka till jobbet ikväll och fylla i tidrapport etc som behövdes fyllas i idag men som han inte kunnat göra eftersom han varit hemma med en magsjuk Cecilia.

Jag kom ut till stallet och då var Tingeling fortfarande kvar i hagen så jag gick och tog in henne och snäll som hon är så kom hon på en gång...Min underbara Tingeling...

Jag gjorde i ordning henne och satte på gramanen och sen gick vi ned till paddocken där Melinda och Stevie redan red. Tingeling skötte sig som den underbara lilla varelse hon är och gick jättefint och avspännt redan från början.

Jag började att jobba i skritt och övergång till halt. Det gick bra och jag fortsatte att jobba henne på böjt och sen på rakt spår i skritt och det gick jättebra. Det var bara en gång som det blev lite missförstånd men då sa jag bara till henne och då gick det så bra så. Sen fortsatte jag på samma sätt i trav. Rakt ut på fyrkantspåret och på böjda spår på volterna. Övergångar till skritt och hela tiden lugnt tempo. Sen fick hon trava jätte låååångsamt och det var jättejobbigt men hon var jätteduktig. När jag ridit i ca 25 minuter så tänkte jag det att jag skulle prova galopp eftersom det gick så bra för Tessan igår och Tingeling då var så himla duktig.
Men precis som Tessan sa så fattade jag bara när hon var lugn och inte uppjagad, och jag valde att fatta från skritt eftersom jag själv är mer balanserad i skritten. Och vet ni? Det gick jättebra!! I höger varv fick jag till två eller tre bra fattningar och jag galopperade sen ungefär ett halvt varv på volten och saktade sen av till skritt igen. Till vänster gjorde jag nog fem bra fattningar och även där galopperade jag sen bara några steg för att sen sakta av och göra en ny fattning, men bara när hon var lugn.

Det känns lite som när vi började rida i skritt och trav och de övergångarna, jag är typ för övertydlig och vill för mycket och då är Tingeling så lydig att hon har ju i för kung och fosterland och tar ett gigantiskt första steg in i galopp och då, innan jag var beredd, så hamnade jag lite i obalans men sen gick det så bra så.

Så nu ska jag fortsätta träna fattningar (det är ju väldigt stärkande också) och tänka ännu mer på mig själv att jag verkligen sitter och inte lutar mig framåt, och framförallt - jag behöver i stort sett bara tänka galopp och lägga bak skänkeln lite lite grann, så blir det en jättebra fattning. Där ser man hur olika Achilles och Tingeling är... Hehe...

Så ja, idag är min häst värd minst en miljon!! Så duktig var hon idag! Och jag gav henne till och med en morot innan jag åkte hem, det var länge sen hon fick det nu....
Jag har världens bästa häst, och jag är så glad över att hon är min!
// Jenny


Matchning...

De flesta som känner mig vet att jag älskar att matcha min utrustning när jag rider. Det gäller både hästen och mig själv...och ja...jag kan hålla med om att det ibland kanske går till överdrift men hur snyggt är det inte när man matchar? :)

Eftersom jag nu äntligen skaffat mig ett sto, och dessutom ett fruktansvärt sött sto, så kan jag erkänna att jag faktiskt tänkt ha lite rosa på henne... Jag har ju redan börjat genom att ha en rosa kant på det gråa schabraket jag köpte (grått passar hon jättebra i också).

Lila har jag funderat på också...jag har ju ett lila schabrak och lila fleecelindor redan och jag tror att Tingeling kommer att bli jättefin i det.
Men annars är jag nog faktiskt mest för de neutrala färgerna, och brunt är fortfarande min favorit... Så jag är glad att Tingeling också passar lika bra i brunt som Achilles gjorde...


// Jenny


Efterlysning?

Jag tänkte kolla om det är någon av mina läsare som kan rekommendera ett torrschampo som man kan använda under vintern när det inte går att blöta ned hästarna?
Jag tänker främst på att jag vill få bort kissfläckarna som blir på Tingeling och så skulle jag vilja göra rent hennes svans ordentligt...
Någon som har några tips?

Sen tar jag även gärna emot tips på vart jag kan köpa ett fleecetäcke med fast hals? Helst inte så jättedyrt men ändå fint och prisvärt.

Vad gör ni andra när ni inte rider eller är i stallet?

Jag själv umgås med min familj och när tiden räcker till så släktforskar jag. Det är något jag varit intresserad av i många år men kom inte igång med det ordentligt förrän jag var hemma mammaledig med Cecilia. Då hade det kommit så långt i utvecklingen att man numera kan leta i kyrkoböckerna på nätet. I stort sett alla kyrkoböcker finns inscannade (förutsatt att de inte brunnit upp eller något liknande).
Jag tycker att det är riktigt, riktigt intressant och jag har fått kontakt med många avlägsna släktingar genom min forskning.
Och jag vet...det är inte många 30(32)-åringar som släktforskar men jag önskar att det var fler! Det är helt fantastiskt vilket arkiv vi har i vårt land!
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0