Åhh, min underbara, underbara prinsessa!

Åhh, min prinsessa är världens mest underbara!

Åkte ut till stallet efter att vi ätit middag och då var Madde i stallet. Hon hade precis ridit Honey och skulle rida Mondrian samtidigt som jag red Tingeling.
Efter att ha sett hur bra underlaget faktiskt var i paddocken igår när jag longerade så beslöt jag mig nämligen för att rida Tingeling idag men att jobba precis som vid longeringen igår - i skritt och trav och övergångar eftersom hon fortfarande inte har sin högra framsko på sig.

Gjorde i ordning och la på fårskinnet på sadeln och Tingeling, som den underbara lilla varelse hon är, stod självklart alldeles blixt stilla. Det blev svarta schabraket och de svarta dressyrskydden idag igen.
Jag kände mig nästan som en Michelin-gubbe när jag sen satt upp, sockor i mina vinterridstövlar och så fleecetröja under jackan och naturligtvis thermolångkalsonger under ridbyxorna men Tingeling stod blixt stilla. Eftersom jag skulle rida idag så valde jag att inte ha thermobyxorna på mig.
Rumpvärmaren i sadeln kan jag säga är något jag absolut inte ångrar att jag köpte - den blev varm på en gång!

Skrittade fram några varv först och Tingeling fick gå förbi hinderförrådet och titta lite och även spana in tunnorna bredvid och det var inga problem alls.
Sen red jag lite i skritt och precis som Catarina berättat och som vid provridningen så gick hon och slog lite med huvudet men då tänkte jag bara framåt, framåt, framåt och då blev det mycket bättre. Joggade igång lite sen och försökte bara tänka låg och stadig i formen. Efter att jag joggat en stund jobbade jag i skritt igen och så lite på samma sätt andra varvet och så växlade jag så.

För det mesta gick det riktigt bra. Det blev missförstånd några gånger och bland annat så blev det då två galoppfattningar - och istället för att bryta av så red jag på några steg i galopp och sen bröt jag av. Allt för att bibehålla tänket framåt.
Hon är så himla häftig för man känner sig så himla trygg på henne! Hon tar hand om sin ryttare alldeles föredömligt.
Och det som känns jättetryggt är att det aldrig verkar vara några problem att sakta av på henne.
Jag är inte alls så förvånad över att det blir missförstånd - det kommer det att fortsätta bli tills vi har lärt känna varandra. Men jag är så fascinerad över hur lydig hon är och hon är så genomsnäll!

Jag red bara i ca 20 minuter för sen höll jag på att frysa ihjäl om låren (vilket var det enda stället jag frös på) och det kändes som att både jag och Tingeling var rätt nöjda med det. Hon hade till och med blivit lite svettig på halsen.

Efteråt blev det mys på stallgången och jag märkte att mina nya fina skydd som jag tänkte skulle ge ett så bra skydd till henne i stället hade börjat ge lite skav - så de ska jag genast sälja. Tur jag har mina skydd från Jacson kvar som har ludd överallt och som inte är så hårda utan rätt böjbara. Jag ska köpa fler Jacson skydd! Så tips på var man kan hitta dom billigt mottages gärna!

Imorgon blir det vila för Tingelings del eftersom jag ska vara ensam med Cecilia på kvällen.

Annika skulle ju egentligen ha kommit och slagit på skon på Tingeling ikväll men hon hade fått förhinder så hon slår på den på torsdag istället.

Naturligtvis fick hon två morötter innan jag åkte hem...och massor med pussar... :)

Jag kommer längta ihjäl mig efter min lilla prinsessa imorgon!

// Jenny


Min prinsessa...

Åhh, idag har jag suttit hela dagen på jobbet och bara längtat efter att få åka ut till min prinsessa.
Jag åkte bara hem och bytte om och sen åkte jag direkt ut till stallet och då hade inte hästarna kommit in ännu. Det dröjde inte så jättelång tid så tog vi in dom, jag, Madde och Lina.
Tingeling kom så snällt så. Hon var ute med Honey och Stevie. Lina hade ridit Fait så han var redan inne.

Först fick hon gå in och äta lite mat och sen tog jag ut henne på gången och borstade av henne och sen gjorde jag i ordning henne för att longeras. Hon fick på sig nya benskydden, nya longergjorden och nya schabraket:Sen tog jag med gummisnodden och gick ned till paddocken och longerade i lugnt tempo. Vi fick sällskap av Madde som red på Nipper.
Det blev skritt och trav (eftersom hon ännu inte fått på sig sin framsko så tog jag det extra lugnt även om underlaget verkade bra) och min prinsessa skötte sig superbra!!
Hon tyckte nog att det var lite skönt att få röra på sig.
Jag är så fascinerad över hur mycket hon lyssnar på rösten. Det blev jobb i båda varven och hon skötte sig exemplariskt och det var så häftigt att märka hur jag med rösten kunde få henne att trava långsammare.
Jag har tänkt longera imorgon också, antingen innan eller efter att Annika slagit på framskon.

Efter longeringen blev det lite mys på stallgången, naturligtvis, och så fick hon testa sakerna jag köpte på Globen. Transportskydden i stl Full satt perfekt på henne (Sjöhagens är ju lite små i storlekarna) och även täckena från HW kommer sitta perfekt. Jag testade bara stalltäcket med hals, men eftersom utetäcket är samma storlek så vet jag ju att även det kommer att sitta perfekt.

Det kommer bli perfekt att ha det stalltäcket, med halsen, under vintertäcket sen när hon ska stå ute i uteboxarna när de blir färdiga.

Det svarta fleecetäcket från Sjöhagen ska jag brodera innan hon får använda det. Jag har faktiskt funderat på om jag ska brodera mitt ridtäcke också även om det är lite äldre... Det är ju så himla snyggt med brodyr.

Madde hade tagit lite fina foton på min prinsessa igår på dagen när det var ljust ute som jag fick idag...Tack Madde!
Jag är så himla kär i min prinsessa och är så glad att hon är min! :)

// Jenny


Underbar dag med Tessan i Annexet!

Ojojoj, vilket underbart avslut på denna helt fantiska helg!
Jag åkte till Tessan imorse och var hos henne klockan åtta och då var Crille så himla snäll att han skjutsade in och hämtade oss till Globen så att vi kunde gå på Annexet och shoppa.
Jag hittade mer saker än Tessan - men det beror kanske också på att Tingeling behöver en storlek mindre i täcken än vad Achilles hade...

Jag hittade strumpor (12 par) till mig, en superfin rumpvärmare till sadeln i BRUNT fårskinn (min sadel är ju mörkbrun så jag har inte velat ha ett svart eller naturfärgat), 2 fleecetröjor, svarta transportskydd, svart fleecetäcke med grå kant, och så 2 HW täcken, ett stalltäcke 300 gram med löstagbar hals, och så ett utetäcke med 200 gram och även det med löstagbar hals.
På vägen hem stannade jag och köpte en martingal på Hööks - superfin är den med lite bling.

Här är en bild på alla sakerna!


Jag är förvånad över att jag inte kom hem med ett endaste schabrak - men jag är hemskt ledsen, jag lägger inte 400 kr på ett schabrak...det gör jag bara inte, oavsett märke...

Väl hemma så har vi satt upp alla adventsljusstakar här hemma och så blev jag så himla sugen på lasagne - så det blev vad vi åt till middag. Mums!

Snart ska Cecilia gå och lägga sig och sen har jag tänkt åka ut till stallet en sväng och pussa på min söta prinsessa!
Jag har dock fått rapport under dagen att allt går så bra så! Det känns så skönt att allt går smidigt och att hon är hemma i stallet nu! :)

Annika kommer ut på tisdag kväll och slår på framskon, så imorgon ska jag se om det går att longera lite försiktigt nere i paddocken nu när det är så mycket snö där nere. :)
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0