Våren är här!!!

Våren är äntligen här, och det är verkligen helt underbart!!
Snart kan täckena tas av helt på hästarna utan att de fryser och snart är all is och halka borta - jätteskönt!!

Tingeling är en rätt varm liten häst, så just nu har hon enbart sitt Rambo Duo utan någon liner inuti, dvs det är 100 gr tjockt och det känns på henne som att det är alldeles lagom.
Jag är så glad över att jag köpte det täcket, för annars hade jag bara haft ett 200 grams täcke och det hade varit för varmt för henne nu. Tummen upp på det!

Jag skrattade lite åt mig själv häromdagen faktiskt, nu har jag åter igen lyckats få ihop i stort sett hela min täckessamling i att vara brun och beige igen! Precis så hade jag med Achilles när jag precis skaffade honom, men sen bytte jag ju ut täckena eftersom han fick skav av dom och nu när jag fick byta åt Tingeling en gång till så har jag ju medvetet köpt bruna täcken med beiga detaljer. Hehe...jag är brunifierad...
Fast jag måste säga att brun färg på täcke är verkligen en praktisk färg för all smuts syns inte.

image description

// Jenny


Onsdag är som vanligt vilodag...

Onsdag är som vanligt vilodag för Tingeling.
Idag fick jag inte ens sällskap av Cecilia till stallet. Eftersom Rickard var hemma ikväll så ville Cecilia hellre stanna hemma, och jag vill absolut inte tvinga med henne till stallet eftersom jag tycker att stallet ska vara roligt, så då fick hon stanna hemma.

På vägen ut till stallet mötte jag sopbilen och det resulterade i att jag fick backa ca 300 meter för att komma till en väg som jag kunde backa in på för att han skulle kunna köra förbi. Kändes extra surt när jag insåg att han bara hade behövt backa ca 100 meter för att komma till den andra avtagsvägen. Och dessutom så tackade han inte ens för att jag flyttade på mig så att han kom fram. Lite dålig stil faktiskt...

Kom fram till stallet i alla fall och fixade i ordning till Tingeling. Det är så himla avkopplande och dessutom kom Sofie inte långt efter och tog in hästarna så jag hann till och med pussa lite på Tingeling innan jag åkte hem. Självklart fick hon en morot också....det är hon värd min lilla prinsessa.

Nu blir det en slapp kväll framför tv:n. Det är inte helt fel det heller!

// Jenny


En fundering...

Jag har nu stått i vårt nuvarande stall i en månad nästan exakt, och både jag och Tingeling trivs jättebra.
Jag måste säga att jag faktiskt uppskattar att få mocka och fixa själv igen. Misstolka inget, jag älskade att stå helinackorderat också men på jag är ju en sån där nörd som tycker att det är avkopplande att mocka.
Jag kan stå och mocka hur länge som helst om jag har tiden. Helst ska radion vara igång också.

Jag gillar dessutom att när man har hand om allt själv så har jag själv koll på att allt är som vanligt, att hon varit lugn och harmonisk under natten och bajsat på sina vanliga ställen, druckit normalt mycket, ätit upp allt hö etc.
Jag har då full koll helt enkelt.

In- och utsläpp i våra stall är även de väldigt enkla eftersom hagarna är så nära stallet och hästarna går in och ut själva. De är helt enkelt väldigt "Jenny-anpassade".

Det viktigaste för mig är i alla fall att Tingeling trivs, och självklart att jag själv trivs, men allra viktigast är att Tingeling trivs och vi trivs båda som fiskarna i vattnet!

image description

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0