Dagens ridpass 29/9 2015...

Fina, älskade, bästa lilla hästen - det är så otroligt roligt att rida just nu! Visst, det är fortfarande oerhört svårt men jag tycker själv att det blir bättre och bättre för varje ridpass!
 
Jag började passet med att skritta ut runt fälttävlansbanan. Det var ett tag sen vi skrittade runt hela den nu eftersom det varit så himla blött, men nu har det torkat upp riktigt bra efter några dagars uppehåll med solsken så idag skrittade vi fram där.
 
Sen passade jag på att rida i kvällssolen i paddocken och det var så himla mysigt! 
Jag red som i lördags på träningen, först övergångar på volt och där var jag noga med att hon tog mina skänklar och svarade framåt utan att slänga ut bogen eller trycka sig någonstans.
När jag tyckte att det fungerade så red jag öppna med volter på långsidan. Även här fick jag till en riktigt trevlig känsla och jag tyckte faktiskt att höger kändes bättre än vänster idag. Jag hade ju lite svårare med höger i lördags men idag var det tvärt om.
 
Jag hade som mål att rida ett varv på varje volt, men om hon inte var rund och mjuk i kroppen så låg jag kvar på volten tills hon kändes fin.
 
Jag testade även lite galopp idag och det är svårt till höger fortfarande, men till jag fick rätt galopp och den var lugn och utan studs, så jag känner mig ändå nöjd. Till vänster kändes det bättre och så länge jag är noga med att hon där inte blir för lång så känns det också helt okej.
Det är ju lite som vi alltid haft det, att det är svårare i galoppen men är väldigt trevligt så länge jag har koll. Jag måste bara lita på mig själv att jag faktiskt har koll...
Men det är helt klart den stora utmaningen denna vintern att få lika fullständig koll på henne i galopp som i övriga gångarter. 
 
Jag hann inte prata med Therese idag heller så jag vet inte riktigt hur hon upplevde passet i måndags men jag träffade däremot en stallkompis som sett när hon red och hon hade tyckt att det var riktigt, riktigt trevligt fram till dess att hon skulle rida i höger galopp - då blev det diskussioner och det är ju inte så konstigt med tanke på att det alltid är höger galopp vi haft problem med. 
Hon såg ju oss vår första träning för Therese när Therese även red och hon sa det att det var ju 100% bättre nu, så förhoppningsvis får vi koll på den där galoppen relativt snart också eftersom det övriga gått så himla fort att få till.
 
Ingen håller tummarna mer än jag...
 
 
// Jenny


Det faller av igen...

Tingeling har kommit in i andra andningen vad gäller fällningen nu verkar det som. Det fullkomligt faller av henne och det blir som en vit matta runt henne på gången efter att man har borstat av henne.
 
Det märks att hon sätter mycket vinterpäls också eftersom det inte syns att jag klippt henne för några veckor sedan - det är med andra ord snart dags igen. Jag tänkte bara försöka vänta tills den här värsta fällningen är över så kan jag klippa bort allt igen sen.
 
Fäller era hästar nu? Jag har hört rykten om att det ska bli en kall vinter, så det är nog kanske dags för alla hästar att sätta rejält med päls i sådana fall...
 
 
// Jenny


Allt hon lär mig...

Det är helt otroligt vad jag känner mig peppad inför hösten och vinterns träningar - helt plötsligt kan jag börja ta på att jag faktiskt kommer kunna nå mitt första mål att komma ut på tävlingsbanorna!
 
Ja, jag vet att vi har långt kvar, att det är helt okej just nu men att det är mycket som ska bli mycket bättre - men bara det att jag just nu fått en sån självförtroendeboost  när jag förstått att jag kan rida precis lika bra på det vanliga bettet gör mig gråtfärdig av lycka! 
 
Det här har ju varit målet hela tiden och det kändes skönt att prata med Ann idag om att det faktiskt inte är katastrof just nu, att även om det kanske är så att jag tappar henne lite i övergångarna så är det bara för mig att inse att det är inte katastrof när det sker (och jag kommer inte trilla av heller av den anledningen) och dessutom så "hittar jag hem" när det sker också, så det finns ingen anledning till panik.
 
Något annat jag ska försöka komma ihåg från idag är att när jag tycker att Tingeling blir spänd så ska jag titta till mig själv och se om jag själv är spänd - har jag fastnat med en spänd innerhand? Har jag det så måste jag slappna av och se om Tingeling slappnar av. Om jag inte är spänd och Tingeling är spänd så ska jag se till att leda loss så att hon spänner av.
 
Roligt att höra att Ann ser att vi gör framsteg - och det var dessutom skoj att prata med Therese när jag kom hem och hon sa att hon hade sett lite från huset när jag red i fredags och tyckte att Tingeling såg fin ut när hon inte fick spunk, så även där gör jag ju framsteg!
 
Jag är så glad över min lilla fina häst och allt hon lär mig...
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0