Tillbaka i rutiner...

Semestern tog slut och så fort att jag kom tillbaka till jobbet så vände även vädret och det känns verkligen som att hösten är här nu...
Jag och Florris har börjat komma igång igen och precis som innan vilan är vi nu i en liten diskussionsfas - jag har dock analyserat lite och märker att den blir extra stor när hon är riktigt brunstig...
Jag känner att jag tidigare varit oerhört bortskämd med ett sto som man inte märkte av att hon brunstade....Florris lär mig sååå mycket nytt! Haha!
 
Vi har gjort en del framsteg ändå tycker jag - vi håller rätt hårt i att rida ut en dag i veckan och nu senast avancerade vi och red på grusvägarna i både skritt men framförall faktiskt en hel del i trav! 
Hon var jättefin och även om hon körde sin giraffstil i början i traven så blev hon efter en stund jättefin och fann sig väl tillrätta i svansen på Svante... En riktigt lyckad dag med uteritt med alla hennes favoritkillar...
 
Hon var faktiskt precis som vanligt och jag kände efteråt att jag verkligen uppskattade det och tänkte tillbaka på hur Tingeling alltid hetsade upp sig och sprang på snedden osv....även om hon aldrig gjorde så mycket mer än så...
Det var en gigantisk sten som föll från mitt bröst....det känns faktiskt som att jag och Florris börjar känna varandra rätt så bra numera - och jag tror faktiskt att det också är en anledning till att hon faktiskt ifrågasätter mig vid ridningen också....
 
Jag är så himla glad över att hon är helt fantastisk där emellan ifrågasättningarna i alla fall och jag ser fram emot om kanske ett år när hon förhoppningsvis inte ifrågasätter lika mycket längre...
 
 
// Jenny


Den här sommaren...

Den här sommaren har jag upptäckt något som jag faktiskt inte visste att jag skulle älska så mycket som jag nu insett att jag gör - att tälta!
 
Vi tog en spontanare upp till Leksand Resort när vår granne var där och eftersom det inte fanns några lediga stugor så fick det bli två nätter i tält! 
Vi hade bara ett tremanna tält sen innan och tanken på att faktiskt sova tre vuxna människor (ja, jag räknar Cecilia som vuxen numera eftersom hon är längre än vad jag är) och dessutom spendera tid där om det skulle regna, vilket det såg ut att det skulle göra åtminstone några timmar under den tiden vi skulle vara där, kändes inte alls särskilt lockande.
 
Ett fyramannatält var vad vi ville ha i stället - och då ett tält mer avsett för camping än för vandring så att det även fanns en bra allrumsyta där vi kunde umgås när vi inte låg i sängarna.
Rickard hade spanat runt lite redan innan och på Decathlon fanns det flera varianter av fyrmannatält, och framförallt fanns det tält där som är uppblåsbara dvs man slipper hålla på med en massa pinnar...
Sagt och gjort, vi åkte till Decathlon för att klämma och känna på tälten (som det så bra har ställt upp så att man kan få en väldigt bra känsla för hur de är) och även om tanken först var att inte köpa tältet som var av lyxmodell så blev det ändå det tältet efter en del funderande...
 
Så till familjen köpte vi nu ett Quechua Air Seconds Family 4.2 XL Fresh & Black och vi är alla såååå nöjda och känner att tälta var en helt otroligt trevlig upplevelse!
Tältet har två sovrum, ett på varje sida av allrummet och allrummet har faktiskt gott om plats för oss att få plats med både bord, stolar, kylväskan och på sikt även en hylla för matlagning och förvaring. 
Sovdelarna är så pass stora att man i fotändarna får plats med packning också.
 
Resan upp till Leksand blev lyckad och vi fick även känna på att tältet tålde regnoväder och vi fick testa på campinglivet med allt vad det innebär med att använda oss av servicehus osv.
Det enda negativa var att det ju var eldningsförbud, så någon grillmiddag fick vi inte till men det ser vi fram emot att få nästa år när planen är att åka tillbaka för en hel veckas camping.
Vi har till och med fått med oss resten av kompisgänget på detta trevliga äventyr till nästa år - så alla vi som tältade ihop som unga utan barn ska nu ta med oss hela familjerna och tälta tillsammans! 
Sen får vi se om alla andra stannar en vecka eller om de stannar en kortare period, men oavsett så är det ju otroligt roligt om vi kan få några dagar tillsammans i alla fall!
Och tänk vad mycket mer värt det blev att åka upp dit nu när kostnaden för bostad inte blev ens hälften av vad den brukar vara när man bor i stuga....
 
Jag kan knappt vänta till nästa år när vi ska få tälta igen, och jag har redan börjat planera och införskaffa sånt som vi märkte att vi ville ha och behövde - och det är ju en utmaning för man vill samtidigt spara plats och så får det ju inte väga för mycket!
 
Så här ser tältet ut när det står bredvid vår bil:
 
 
 
En bild av allrummet med stolar och bord uppställda och dörrarna in till sovrummen öppna:
 
 
 
Cecilia njöt av att ha sitt eget krypin:
 
 
// Jenny


Semestern är över...

Nu är semestern över för både min och Floretts del och det är dags att komma tillbaka till vardagens alla rutiner...
 
Florris fick 2,5 veckors vila under de allra varmaste dagarna och jag tror att både hon och jag var lika nöjda med det. 
Inga som helst problem har det varit att sätta igång henne efter det heller, hon har snarare känts lite seg och så där sommarnöjd...
Jag har longerat en kort stund innan jag suttit upp alla ridpass nu efter vilan, till och med innan de pass där vi sen ridit ut i skogen och hon har varit helt avspänd över ryggen ända sen första ridpasset. Så himla härligt!
 
Jag tror verkligen att det var välbehövligt med vila för att smälta allt det nya och för att få vila upp kroppen nu efter vårt första halvår tillsammans. Jag känner mig själv mer trygg med henne också eftersom det känns som att jag numera vet vad hon ska göra i olika lägen...och det speglar ju självklart av sig även på henne.
 
Vi har lyckats få till vår första träning ihop efter vilan också och jag satt med ett stort leende på läpparna resten av dagen efter det - visst, hon körde sin giraff i några varv i början men sen blev hon så himla fin och jag har fått läxa för resten av veckan då jag ska rida många, många övergångar mellan trav-skritt-trav för att verkligen få henne att sätta under sig bakbenen och bära sig själv.
 
Vi har tagit oss ut i skogen en gång i veckan också och det hoppas jag verkligen att vi ska kunna fortsätta med! Ännu så länge så har vi hållt oss till skritt med en hel del klättring och vi har tagit den favoritrundan med massor av klätterbackar men sen har vi även testat Båtrundan häromdagen och då uppförde hon sig riktigt bra. Det var bara vid ett tillfälle som hon glömde bort Charlie och inte upptäckte honom förrän han sprang förbi bakifrån så då blev hon lite förskräckt och jagade upp sig efter det också och tyckte att det var saker som jagade henne i rumpan...
Hon behöll sin matte kvar på ryggen i alla fall och vi kom alla hem tillsammans....
Nästa gång hoppas jag att vi ska kunna ta oss bort till grusvägarna och visa henne den vägen, och kanske även kunna trava lite där om hon sköter sig.
 
Det har ju varit så varmt under igångsättningsveckorna nu att jag har varit i stallet klockan 5 på morgonen och suttit på henne halv sex ungefär...skönt att ha ridpasset avklarat innan det har varit 30 grader på dagen...
 
Nu ser jag verkligen fram emot den här hösten med mycket träningar och att vi ska komma ihop oss som ekipage ännu mer!!
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0