I'm in love...

Det är verkligen farligt att ha nära till inte bara en utan TRE hästaffärer på jobbet. Det blir väldigt lätt så att man på en lunch där man har tid över går in bara för att titta lite...och när man tittar lite så är det lätt att man köper något...
 
Min absoluta favoritaffär här i närheten är STHLM Ridsport och det var dit lilla bilen blev körd på dagens lunch. De har ett fantastiskt sortiment med kvalitetsutrustning och till helt okej priser. Dessutom kan man beställa schabrak från min absoluta favoritleverantör av schabrak där - och det var just ett sånt jag nu spanat in sen länge...
 
De hade inget schabrak inne i de färgerna jag ville ha, så jag specialbeställde ett till mig och Tingeling. Det blir ett i sand med kant i sand, en ytterpasspoal i brun och sen en guldsnurra och sen en guldkant innanför det. Självklart i min favoritmodell med stora rutor och rakt hörn. Självklart kommer jag lägga upp en bild på schabraket när det kommer hem, men nu får jag ju vänta i 4-6 veckor innan det levereras.
 
Till detta schabrak hittade jag även dessa fina boots - ni kan ju tro att vi kommer vara snygga på träningarna i sommar! Och det bästa är ju att jag faktiskt kan ha det som tävlingsschabrak också om jag vill det...
 
 


 
// Jenny


Den oglamorösa sidan...

Herre jösses, vad regnet har öst ned de två senaste dygnen!
Det är såna dagar som man undrar varför man håller på med en sån hobby som man gör, när man istället kan ligga på soffan under en filt med lite tända ljus...
 
Lera upp till magen och allt är bara blött, blött, blött. Usch! Varken vi eller hästarna uppskattar det. Dock måste jag säga att jag är oerhört nöjd med Tingelings täcke - de står emot allt tror jag för hon har stått nu i två dagar i konstant regnande och ändå så är hon torr och varm under täcket. Helt fantastiskt!
 
Inte nog med att det är ett konstant sköljande av hästben såna här dagar, så märks det ju också att leran verkligen suger tag i skorna - tappskor är inte helt ovanligt den här perioden.
Peppar, peppar så har jag faktiskt inte haft en endaste tappsko sen jag valde att låta Tingeling går barfota bak.
 
Nu hoppas jag dock på några dagar med solsken - det ser lovande ut, idag har solen redan tittat fram!
 
 
// Jenny


Dagens ridpass 29/3 2015...

Eftersom stallägaren lånat ut ridhuset till några ekipage från Åland så fick jag och Tingeling hålla till i paddocken även idag även om jag efter gårdagens pass helst sett att jag ridit i ridhuset för att verkligen kunna rida igenom henne.

Regnet föll ned på tvären eftersom det blåste rejält så det var inte direkt de bästa förutsättningarna för ett bra pass.
Och ja, Tingeling var spänd. Jättespänd. Så passet fick bli ett pass i skritt med förhoppning om lite travarbete.
Kan avslöja att hon stod på bakbenen några gånger idag, så spänd var hon...det var länge sen hon var sån men som sagt, idag hjälpte inte vädret till att göra henne mer avspänd.

Fokuserade enbart på lösgjordhet och en avspänd häst och jobbade med en åttvolt av varierande storlek där jag växlade ställning och storlek på volterna. När hon spände av så kunde jag trava lite men hon spände till där till och från också...
Efter 40 minuter var både hon och jag som dränkta katter så då avslutade jag och gick in.

Medans Tingeling fick torka upp på stallgången så passade jag på att smörja sadeln och tränset. Det var välbehövligt eftersom jag slarvat med det på sistone.
Idag hade jag gärna haft hjälp, men man får inte ha för höga krav när man får rida ute i regnoväder och inte har haft ett superpass innan heller.// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0