Dagens ridpass 30/4 2014...

Lilla damen har energi! Inte så konstigt med tanke på vilodagen igår kanske...

Hon höll sig dock på mattan hela passet och hon kändes faktiskt superfin!
Jag jobbade med övergångar idag också och att "smyga" igång så att övergången blev så mjuk som möjligt.
För variationens skull och för att Tingeling inte skulle veta vad nästa sak var så växlade jag mellan att rida i skritt - trav - skritt - galopp - trav - galopp - skritt.

Galoppjobbet la jag sen på en volt och ur den en noggrann hörnpassering och sen galopp på diagonalen och avbrott innan hörnet. Den övningen red jag i båda varven och eftersom vi inte ridit den så mycket tidigare så taggade Tingeling till lite grann men jag hade inga problem att lugna ned henne.

Fortsatte med lite mer galopp sen och då red jag utmed fyrkantspåret och tänkte lite öppna på långsidan. Det gick helt okej måste jag säga. Duktig häst!

Avslutade sen och skrittade ut en sväng på långa tyglar. Mysigt!

Det underbara nu är att Tingeling verkligen börjar acceptera att jag kortat tyglarna och idag skrittade hon verkligen avspänt och genom kroppen även på kortare tyglar!
Nu ska jag bara över det där sista lilla att hon småfipplar med bettet hela tiden, men det kommer! Jag har ingen brådska utan väntar ut henne som vanligt. Det får ta den tid det tar för när hon accepterar det så kommer det här bli oslagbart! // Jenny


Svar på frågestund...

Det kom in några frågor i alla fall...
 
1.Vi säger att det värsta skulle hända och du skulle inte kunna ha kvar Tingan på grund av pengarna inte räcker till eller av någon annan anledning. Du måste då välja antingen sälja eller hyra/låna ut henne?
Om jag har de valen att välja på så skulle jag sälja henne. Jag har läst och hört om alldeles för många som lånat ut sina hästar där hästen farit illa för att våga göra något sådant.
 
2.Tror jag redan frågat det här men frågar igen: Vilken hingst skulle du betäcka Tingan med om du skulle vilja göra det? haha
Nu har jag inte alls tänkt betäcka Tingeling men jag har kärat ned mig i en hingst som en barndomskompis lillasyster rider, nämligen Velvet Touch e Valdez ue Haarlem. Men som sagt, i dagsläget är det inte aktuellt att betäcka och skulle jag någon gång ändra mig så kommer säkert hingstvalet ha ändrats också.
 
3.Om du i någon gång i fram tiden tänker köpa en till polle,hur skulle din andra drömhäst se ut som inte är Tingan? Favorit ras? Förutom Vitt vad är din "favorit" färg på hästar?  
Jag har ingen favoritras utan jag brukar förälska mig i en individ men självklart måste individen passa för det jag  vill ha den till. Jag gillar oftast de svenska halvbloden, men uppenbarligen har jag haft en svaghet för fullblodskorsningar också eftersom både Tingeling och Achilles haft en förälder som varit fullblod...
 
Jag är ju svag för skimmlar men jag måste säga att jag även älskar svarta och riktigt mörkbruna hästar, gärna med vita tecken. Så vem vet, kanske blir min nästa en svart eller mörkbrun häst med vita tecken?
Det får nog bli mitt svar även på min drömhäst som inte är Tingeling. En mörkbrun häst med vita tecken...
 
 
 
         
// Jenny


Glada hästar...

Tänk vad glada hästarna blir av att få börja gå i rutorna vid sommarhagarna där det börjar komma upp lite mer gräs...

Det har kommit gräs även i vinterhagarna så de har redan gått några dagar med tillgång till lite gräs (och har därmed inte varit så intresserade av höt) och nu efter att vi fixade staketen i sommarrutorna så får de gå där nere så de kan vänja in sig lite till innan det är dags att släppa dom i sommarhagarna om en månad eller så.

Mysigt!!// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0