Från klarhet till klarhet...

Jag är så himla stolt över min lilla häst!
Hon går verkligen från klarhet till klarhet just nu! Det märks att hon är en tänkande tjej och när bara poletten trillat ned och hon förstår vad man begär så är det inga problem alls.

Jag och Madde red ett pass i paddocken ikväll - Tingeling var nyrullad så jag kände inte för att sitta barbacka på henne, det får bli en annan dag.
Jag beslöt mig då för att jobba på samma sätt som vi gjorde i måndags för Ann. Jag red mycket på volterna och jag ökade och minskade volten och var noga med att verkligen ta igenom ställningen och till och med vissa steg böja henne i halsen - och till vänster gick det riktigt, riktigt bra! Till höger är det fortfarande jättesvårt men jag fick till några steg.

Det är rätt fascinerande att jag idag verkligen får det där stödet i handen som jag inte fick förut och så länge jag inte har några högre krav på ställning på voltspår etc så går hon som ett tåg i rätt form och gör allt jag begär utan att gå på dubbla spår etc. Men när jag tar igenom ställningen ordentligt och överdriver den lite så som vi gjorde i måndags ja, då blir hon gärna så att hon trippar på dubbla spår. Men ändå, tänk vilka framsteg!

Idag passade jag även på att jobba lite med galoppen eftersom hon kändes lugn och tillfreds med sig själv och inte jagade upp sig för minsta lilla. Så jag började till vänster eftersom det var det varvet som var det bästa idag - och då minskade jag volten och tog igenom ställningen och sen ökade jag volten med bibehållen ställning och när jag sen kom ut på voltspåret så bad jag bara enkelt om galoppen och fattningen blev klockren! Och utan minsa trippande eller hoppande på stället!
Galopperade ett varv - sen orkade jag själv inte hålla ihop henne riktigt (det blir ju en liten omställning för mig att rida i galopp mot att rida i trav och eftersom jag inte riktigt fått loss henne i båda sidorna så blev det för tufft att rida någon längre galoppsträcka) och därför blev det avbrott men ändå ett lugnt avbrott.
Och nu till det mest fantastiska nästan - även efter galoppen så var hon relativt lugn och hon hetsade inte upp sig så mycket utan lyssnade faktiskt på vad jag där uppe ville att hon skulle göra, nämligen trava i lugnt tempo i låg och rund form och med bibehållen ställning.

Till höger däremot gick det inte riktigt lika bra, det märks som sagt att jag inte alls får loss henne i sidan och att hon accepterar min innerskänkel på samma sätt men jag fick ändå till i alla fall en bra fattning. Sen blev det lite kaos i hennes lilla huvud och det tog ett bra tag att lugna ned henne och få henne att koncentrera sig på annat än galopp.


Men jag är verkligen sååå nöjd med min prinsessa idag!!

Hon blev ju alldeles svettig så hon fick sig en dusch efter passet och så fick hon inviga sitt Showmaster Competition Nättäcke som jag köpte igår och så fick hon ett av sina Sjöhagen Fleece över. Och inte nog med det - vi stod ute en tjugo minuter och betade också medans hon torkade! Finaste tjejen!
Hehe...ja...ytterliggare ett täcke till samlingen vet jag att många tänker nu - men eftersom jag får duscha av henne efter varje ridpass i stort sett eftersom hon är så ambitiös och tar i från tårna så att hon blir supersvettig så kändes det här faktiskt som ett sådant täcke jag verkligen kommer att ha användning för och det var ju inte ens särskilt dyrt...

// Jenny


Jag...

Jag har inte riktigt varit på humör för att blogga eller göra något alls de senaste dagarna och känner mig fortfarande inte på topp...därför har inte inläggen på bloggen varit de bästa kanske....

Igår fick Tingeling vila och jag var hemma på kvällen - jag var helt slutkörd och i morse när jag vaknade så kändes det som att jag gått en boxningsmatch med Mike Tyson ungefär. Detta trots att jag gick och la mig i tid och har vad jag vet sovit bra...men något är det ju uppenbarligen eftersom jag vaknar och har värk i kroppen som att jag skulle gått ett maraton ungefär...
Jaja...det blir ju bättre säkert...

Jag ser i allafall fram emot att få komma ut till Tingeling ikväll, och sen får jag se vad jag gör med henne. Kanske skrittar jag bara ut en sväng utan några som helst krav och bara njuter av att hon är min. Har jag tur kanske jag kan få Madde till att slänga upp mig barbacka också? Vore mysigt....
Vi får se helt enkelt...men nu vet ni varför bloggen kanske inte har haft så roliga inlägg på sistone...

// Jenny


Vårkänslor 2011-04-28

Åhh, jag bara njuter av det fina vädret som varit i snart en vecka! Det är verkligen helt underbart!!

Idag fick det bli en promenad över till Hööks och köpa flugmedel. De små liven har ju vaknat till liv och jag tror Tingeling kommer tycka att det är skönt om hon kan slippa en del av dom i alla fall.
Achilles gillade dom inte alls, men han accepterade heller inte att man sprayade något på honom så där fick man använda svamp för att få på medlet.

Idag får vi se om Tingeling får vila eventuellt. Beror lite på hur kvällen ser ut. Det blir vila ikväll eller imorgon i alla fall, så är det. :)

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0