Andra svängen till stallet...

Det fick bli en andra sväng till stallet idag för att se att Tingeling finner sig till rätta och verkade må bra efter ihopsläppet.

Det gjorde hon - men hon verkade också lite frågande till mig när jag tog in henne från hagen vad hon egentligen gjorde här.
Var är hennes vanliga kompisar?

Men det kommer ge sig om några dagar. Hon pep lite när hon hälsade på boxgrannen men hon åt sitt hö och sin kraft i lugn och ro.
Nu ska jag hålla lite uppsikt över att hon dricker ur sin vattenkopp också, för det vore skönt om hon gjorde det så att jag slipper släpa vattenhinkar...// Jenny


Dagens träning hos Ann 31/5 2015...

Åh, vad det är roligt att träna!

Tingeling blev sååå glad när vi kom fram och hon såg att inte mindre än fyra killar stod i hagen runt paddocken, varav en var hennes bästa killkompis och hagkompis från förra sommaren, La Coste. Det gnäggades hej vilt åt båda håll till en början...

Jag kunde enkelt göra i ordning henne och sitta upp. Hon är ju så himla snäll att ha med sig!

Hon var rätt spänd i början men jag fortsatte min uppvärmning med att bara rida på, och hon frustade ur sig rejält så när träningen började så var hon precis som vanligt.

Jag fick börja med att korta upp tyglarna typ en decimeter...och jag som tycker jag varit duktig med att rida med kortare tyglar...tji fick jag...

Idag spände vi bågen lite till och jag fick till den bästa traven någonsin! Och det var inte jag som sa det, utan det var Ann...
Och det känns så himla skoj!
Till och med galoppen lyckades jag få till idag även om det krävdes mer jobb. Det roliga var även att idag var högergaloppen bättre än vänstern.

Jag jobbade med traven på en stor volt och fick på volten flytta henne undan innerskänkeln för att verkligen komma in med benet ordentligt mot henne där.
Hon bjöd på en fantastisk känsla!

Det som vi jobbar med nu är ju att kunna sätta lite mer tryck i henne utan att det kokar över, och att vi inte stressar upp oss någon av oss. Idag lyckades vi verkligen och då kom som sagt den bästa traven någonsin!

Det är så himla roligt också att känna hur Tingeling verkligen älskar underlaget som är hos Ann. 

Hon kändes inte det minsta trött eller ofräsch idag, så jag tror helt klart att vilodagarna tidigare i veckan var välbehövliga.

Veckan som kommer så kommer jag rida lugna joggingpass där jag skrittar fram runt hagarna och troligtvis skrittar av där också.// Jenny


Första vändan färdig...

Nu har jag och Tingeling varit iväg och tränat och Tingeling har fått komma till Underberga och fått komma ut i hagen med nya kompisar.

Jag har även fått in de saker jag har haft i stallet i mina utrymmen jag blivit tilldelad på Underberga. 
Det känns så himla bra och jag hoppas att den känslan ska bestå!

Det känns skönt att ihopsläppet gick väldigt lugnt till. Tingeling är ju som hon alltid är så när vi först kom fram och gick in i stallet för att ta av lindor och byta till regntäcket så gick hon in i stallet som att hon alltid stått där.
Likaså när vi gick ut i hagen, de andra var lite väl på först så då hoppade hon it genom grindöppningen en gång men sen på andra försöket när Therese höll undan de andra och jag kunde släppa iväg Tingeling så gick det bra och hon sprang tre meter för att sen ställa sig och beta. 
De andra stod vid grinden och såg ut som att de kände sig lite snuvade på det spännande som skulle ske - haha!

Nu när jag åkte hem så stod Tingeling vid grinden och gnäggade till mig när jag ropade på henne och hon såg mig.
De nya kompisarna stod längre upp i hagen så hon kände sig nog lite ensam...

Jag ska ut igen efter middagen tänkte jag och se att hon finner sig till rätta även när hon kommer in.
Jag hoppas att jag ska få sån tur som hos Ann att Tingeling börjar dricka ur vattenautomaten (det är en likadan som hos Ann) så att jag slipper ha en vattenhink inne också. Men jag hängde in en hink idag för säkerhets skull så jag vet att hon dricker.

Min känsla är att det här kommer att bli toppen bra!// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0