Dagens ridpass 27/2 2015...

Jag har ju ett mål detta år, ett mål jag lovat mig själv att inte stressa fram...det målet är ju att kunna rida på ett vanligt rakt tränsbett utan att hon drar mig ur balans.
Ikväll beslöt jag mig för att testa rida på det igen! I höstas gick det helt okej fram till efter galoppen, då blev hon för på och för stark för mig.

Ikväll gick det mycket bättre!!
Supertrevlig känsla redan från början och den lyckades jag behålla genom hela passet.
Efter galoppen blev hon lite på och känslan rent överlag är ju att jag får mer i handen med det här bettet och det är ju ovant och blir ju lite jobbigt efter ett tag, men jag valde att efter att ha jobbat med galoppen så gick jag över till skritt-trav övergångar. Det är verkligen en bra grej för att få henne att vänta på mig och inte bara älga på.

Jag kan avslöja att även om det här inte är en så stor grej gör någon annan så är det ett gigantiskt framsteg för mig. Det ger mig åter igen hopp om att kunna komma ut på lokala och regionala tävlingar...
Men så känner jag mig själv och har därför lovat mig själv att rida på bettet ett pass i veckan för att inte stressa fram något som då blir pannkaka.// Jenny


Dagens ridpass 26/2 2015...

Jag går runt i ett lyckorus just nu - min lilla FANTASTISKA häst bjuder på en sån härlig känsla pass efter pass just nu att jag ständigt har ett fånigt leende på läpparna!
 
Ikväll slog det mig att tänk att jag nu äntligen sitter och har pass med den här supertrevliga känslan varje gång. Den där känslan som jag kände inom mig skulle komma redan när jag provred henne för fyra år sedan.
 
Känslan i början är alltid lite stelare men det beror ju också på att hon inte är uppvärmd. Dock måste jag säga att det märks redan från början att hon är mer lösgjord från start än hon någonsin har varit, och det är ju ett tecken på att jag faktiskt får henne loss och lösgjord under varje ridpass jag rider. Man behöver inte börja om helt från början vid varje pass då...
Det märks även mentalt på Tingeling att hon är mer lösgjord i kroppen och mer avspänd - hon är trygg som en filbunke men en vaken och alert sådan. Precis som jag vill ha henne med andra ord!
 
Idag fokuserade jag en hel del på skänkelvikningar. Detta för att jag inte tyckte att jag fick henne att lägga sig i min vänsterhand så som jag ville. Jag red skänkelvikningar i både skritt och trav och i galoppen fokuserade jag sen på övergångar både från skritt och trav. Idag var det lättare att fatta höger galopp från trav och jag fick till i stort sett bara bra fattningar där jag inte tappade formen på henne och där jag kunde få till en bra rund och kort galopp åtminstone cirka en halv till en stor volt. Det kommer mer och mer!
Det gäller att vi båda verkligen hittar samma känsla som vi nu har i vänstergaloppen.
 
Vänstergaloppen är ju lättare så där jobbade jag både på volt och på fyrkantspår och idag så testade jag att tänka lite ökning på långsidan för att sen bromsa upp innan hörnet men fortfarande behålla galoppen. Det gick helt okej!
 
Avslutande traven var som vanligt helt fantastisk! Det är verkligen en sån häftig känsla hon bjuder på nu och jag bara njuter! Helt lösgjord, mjuk och så elastisk och fin! Bästa hästen!
Avslutade med att jobba på serpentinbågar samt att flytta henne i skänkelvikning in till kvartslinjen och sen ut igen och det lyckades jag göra utan att tappa takten.
 
Det är verkligen en ren fröjd att rida just nu och jag bara längtar tills vi får jobba ihop igen!
 
 
// Jenny


Härligt!

Det har varit några riktigt fina dagar nu och även om det fortfarande är mörkt om kvällarna så är det ändå ljusare när man åker ut till stallet och det gör så himla mycket till att hitta tillbaka till inspirationen.
Jag längtar verkligen tills våren är här på riktigt. Jag hoppas att den är här lagom till dess att jag kommer tillbaka från min vecka i USA i slutet av Mars. Det är väl inte att hoppas på för mycket?
Med tanke på den tråkiga och dåliga vintern och hur varmt vi haft det så borde det inte vara någon mer rejäl köldknäpp nu utan jag räknar med i stort sett barmark från nu och framåt...optimist, javisst! Haha!
 
Jag har bestämt att jag och Tingeling kör lite på halvfart fram till efter min vecka i USA och efter det så kör vi igång på riktigt igen och satsar på träningar regelbundet.
Jag har även haft en hel del diskussioner med olika vänner angående tävlingar i vår och jag får ju som ni säkert vet inte tävla med mitt hissbett eftersom jag inte fått dispens för det (eller ett kandarbett heller för den delen). Detta gör att den enda tävlingen jag kommer att rikta in mig på under vårsäsongen är KM i Juni.
Sen ska jag självklart jobba för att kunna byta till ett vanligt bett till Tingeling men jag har också lovat mig själv att jag inte ska stressa den proceduren utan det får ta den tid det tar.
 
Vi tränar helt enkelt vidare och jobbar på att få upp styrkan och harmonin i våra ritter och just nu så är det så fantastiskt roligt att rida så jag kan faktiskt säga att jag just nu inte ens behöver sporren av tävling för att finna inspirationen. Träningarna blir ju dessutom en sporre i sig eftersom det alltid är skoj att komma iväg och rida på nya ställen och träna för duktig tränare.
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0