Några vilodagar igen...

Nu blir det några vilodagar för Tingeling igen.
Vi ska iväg ned till Göteborg och hälsa på släkten samt gå på Liseberg - det ska bli superskoj!
 
Jag är en riktig åkgalning och åker alla berg- och dalbanor som finns.
 
Jag tror inte att Tingeling klagar över ytterligare några dagars ledighet - hon har ju sitt trevliga sällskap Stina i hagen och dessutom gräs så det räcker och blir över.
Det finns nog inte mycket mer en häst kan tänka sig vilja ha tror jag...
 
 
 
 
 
// Jenny


Dagens ridpass 26/7 2014...

Morgonstund har guld i mund och jag kan känna att nu var det länge sen jag gick upp så här tidigt men eftersom det även idag skulle bli strax över 30 grader så hade jag bara att välja på att rida tidigt på morgonen eller inte alls eftersom vi hade vänner över på middag som sen stannade kvar hela kvällen.
 
Jag var i stallet tjugo över sex i morse och fem över sju satt jag upp och började ridpasset. Några få bromsar men inte så jättefarligt.
Fokus idag blev mer travarbete än galopp även om jag självklart jobbade henne lite i galoppen också (det är ju så himla bra för att få bort gräsmagen).
Idag red jag öppnor med olika tvärning utmed långsidorna och hon kändes riktigt fin.
 
Det märks att några dagars lösgörande ridpass har varit bra för kroppen för henne - hon blir mjukare och mjukare i kroppen igen och i och med att jag sätter igång henne så minskar ju även magomfånget lite, hoppas jag...
 
Efter jobb utmed fyrkantspåret så jobbade jag med serpentinbågarna och då varierade jag med att rida övergångar vid X eller mitt på bågen, allt för att hon inte skulle lista ut vad jag skulle göra i förväg och därmed förekomma mig.
 
Positiv häst och mycket glad ryttare som sen skrittade av en runda!
 
Självklart blev det en dusch även idag, men det märktes att jag lagt passet bra för hon var inte riktigt lika svettig som igår.
Efteråt fick hon gå ut i hagen och jag passade på att ge vatten till hästarna.
 
Sonia hade inte vält sina stolpar idag! Men eftersom jag inte kände mig helt säker eftersom hon låtit dom vara på natten tidigare också så åkte jag tillbaka till stallet i eftermiddags och då stod de också kvar!
Då passade jag självklart på att fylla på vatten igen - friskt vatten uppskattar de verkligen och det behövs ju nu i värmen.
 
Jag var så "snäll" att jag även ställde ut en mjuk hink med vatten vid sidan om stolparna till Sonia. Dels är det ju lite extra vatten men så tänkte jag att om hon nu känner för att skvätta ned sig med vatten så kan hon ju använda den hinken istället och då står den så pass långt bort att den inte blöter ned marken runt stolparna...
 
 
// Jenny


Dagens ridpass 25/7 2014...

Jag åkte ut på förmiddagen först för att kolla vattnet, jag var lite nyfiken på hur vår vattenhinkslösning 1.0 hade klarat sig - toppen! De stod upp och det fanns vatten kvar!

Dock valde jag att inte rida då eftersom det var ca 32 grader ute och både jag och hästarna helst höll oss i skuggan...

Så jag åkte ut igen senare ikväll - och då var ena stolpen med vatten sned och den andra hade Sonia använt som kli-pinne så den låg ned - bara att ringa ut Rickard igen och denna gång se till att han hade spett med sig.
Under tiden det tog för honom att fixat åt Cecilia samt plocka ihop saker så passade jag på att rida - skugga i en del av paddocken och dessutom så behåller den fukten så mycket bättre nu efter att Klara harvat den några gånger!

Det blev ett kort men intensivt pass, eller så intensivt det nu kan vara under igångsättning. På grund av de gräsligt stora bromsen så valde jag att rida korta övergångar till skritt men annars hålla mig o trav och galopp. 
Tingeling hade ständigt öronen framåt så hon var nöjd i alla fall!

Efteråt blev det en välförtjänt dusch (så hon kunde rulla sig och förnya smutsen) och så lite mineraler och nypon/björk.

Det positiva var att mina stövlar inte alls gjorde så där ont på vänsterbenet idag! Tjoho! De är underbart sköna kan jag avslöja och det känns skoj att ha funnit ett märke som passar mig...

När Rickard kom ut så var jag redo att gå ned med Tingeling i hagen.

Sen fick vi ned stolparna bättre än igår. Och dessutom på något torrare mark. Den ena på så torr mark att den var supersvår att få i även med spett innan...
Men nu verkar de sitta mycket bättre så nu hoppas jag bara att Sonia inte väljer att använda dom till kli-pinnar igen...

Jag fyllde dessutom den mjuka lilla svarta hinken en bit bort från övriga vattenhinkar så att hon kan plaska i den istället...vi får väl se om det hjälper...// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0