Det är dags snart...

Det är inte klokt hur fort hästarna sätter vinterpäls nu - på bara några dagar så tycker jag att Tingeling börjar se ut som en teddybjörn från att ha varit superfin i sin sommarpäls. 
Det känns verkligen bra att min nya klippmaskin är på väg hem till mig, för den kommer att komma till användning väldigt snart som det känns just nu.
 
Jag vet att jag brukar klippa första gången rätt så tidigt just för att hon sätter så mycket vinterpäls och det är väldigt jobbigt just den här perioden när det fortfarande är så varmt att hon blir rejält svettig av ridpassen. I och för sig blir hon ju svettig av ridpassen hela tiden, därav att jag klipper, men det det är ju lite extra när hon går runt i vinterskrud och det fortfarande är varma höstdagar...
 
När klipper ni era hästar för första gången? 
 
 
// Jenny


Veckoplanering vecka 36...

Ibland undrar jag om det ens är läge för mig att göra en veckoplanering eftersom den i stort sett alltid verkar ändrar sig när jag gör en...
 
Men, men, jag försöker igen...
 
Måndag - träning
Tisdag - fokus på galopp
Onsdag - Vila
Torsdag - Fokus övergångar skritt-trav-halt
Fredag - fokus på galopp
Lördag - Vila
Söndag - Uteritt med fokus på skritt-trav-halt
 
Min tanke är att från och med nu rida galopp-passen med gramanen som hjälp till en början för att ge både mig själv men framförallt Tingeling en hjälp och möjlighet till att stärka upp sig. 
Passen med fokus på skritt-trav-halt kommer även de troligtvis att innehålla lite galopp eftersom de passen rids utan gramanen så är min tanke då att stämma av framstegen vad gäller galoppjobben. 
Jag är helt övertygad om att om jag nu lägger lite krut enligt det här upplägget så kommer Tingeling att stärka sig relativt fort, och då kommer gramanen vara överflödig även i galoppjobbet för mig.
 
Men just nu så är det så att jag på något vis rider annorlunda i galoppen när den sitter på, och det för att Tingeling inte kan dra mig ur position när den sitter på - vilket ger ett mycket mer harmoniskt ridpass och då är vi båda glada och nöjda och framförallt överens.
 
 
// Jenny


Dagens ridpass 30/8 2015...

Vissa dagar så bjuder min lilla häst på en sån där fantastisk känsla... idag var en sån dag! 
 
Dagens uppgift var fokus på galoppen, och enligt instruktion så tog jag hjälp av gramanen idag för att få lite extra hjälp nu när både jag och Tingeling inte riktigt orkar - och ja, vad ska man säga? Hon var som en dröm!
 
Det var inget superlångt pass, men däremot så var som sagt fokuset galopp och jag red galopp till 99% av passet. Jag skrittade i stort sett bara fram både runt hagarna men även en stund i paddocken innan jag överraskade henne med att fatta galopp.
 
Hon var så himla, himla fin! Och för första gången på riktigt länge så var hon avspänd även i galoppen vilket resulterade i att både höger och vänster galopp funkade och var så där lagom stora och rytmiska! Så himla glad!
Eftersom det gick så bra så fick hon göra något vi inte gjort på ett tag - enkla byten! 
Det var ju fantastiskt roligt tyckte Tingeling och tände till lite extra efter det.
 
Hon blev lite trött i slutet men jag pushade på lite extra då med tanke på att det är när det börjar bli trött som man måste pusha lite extra för att få till orken längre.
Hela passet växlade jag mellan att rida lite kortare och lite längre sträckor i galopp, men överlag så var det väldigt många fattningar som gjordes eftersom fattningarna stärker.
 
Det var så himla roligt att jag inte ville sluta passet men till slut fick jag inse att vi båda var trötta. Jag avslutade med att skritta ett varv runt fälttävlansbanan.
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0