Dagens ridpass 29/8 och 30/8 2017...

Vi har avancerat till övergångar mellan trav och galopp dessa pass och jag är verkligen supernöjd med min fina lilla häst! 
Det är helt otroligt roligt att rida just nu och jag tror faktiskt att vi båda är lika glada och nöjda!
 
Jag värmde som vanligt upp med övergångar skritt och trav och med några diagonaler med slutor samt skänkelvikningar men även några långsidor med förvända slutor och volter på kortsidorna. Jag gillar verkligen den övningen för att jag får koll på ytterbog och inner bakben och samtidigt så får jag ihop henne på yttertygeln utan att hon blir lång och faller isär. De där diagonala hjälperna alltså....såååå viktiga!
 
Sen jobbade jag med övergångar trav-galopp och jag red både på volt och rakt ut. Superfin och trevlig i det här jobbet! Så roligt att känna att högergaloppen är lika fin som vänstern numera även om hon tycker att det är väldigt jobbigt att sitta så på rumpan i den förvända, men det kommer mer och mer!
 
Jag gillar verkligen att rida förvänd galopp för om inte annat blir känslan efter den helt fantastisk.
Jag har även passat på att rida några enkla byten när jag ändå red övergångar och hon var superduktig!!
 
Bjuder på en bild från uteritten i söndags - då hade vi sällskap av alla tre hundarna....
 
 
// Jenny


När det smyger sig på...

Är det inte lite häftigt ändå hur framstegen kan smyga sig på en utan att man riktigt tänker på det förrän en dag när man helt plötsligt inser att det man så länge har tragglat med helt plötsligt bara sitter?
 
Senaste tiden har det slagit mig att jag numera har precis lika fina känsla i höger galoppen och högerfattningarna som jag tidigare har haft bara i vänster galopp. Sen märker jag fortfarande att Tingeling tycker att det är jobbigare till höger att sätta under sig och verkligen peta in det där högra bakbenet, men det är ju en styrkefråga så det kommer ju att bli bättre vad det lider det också när vi har ridit våra övningar med övergångar en triljon gånger eller så.
 
Just nu njuter jag i fulla drag av varje ridpass och jag är så himla glad att det mesta faktiskt börjar släppa för oss och även om vi testar nya saker så kan jag hela tiden hitta tillbaka till grunden. Det tycker jag nog är det allra viktigaste eftersom grunderna är det allra viktigaste.
Jag brukar jämföra det med att bygga hus, huset skulle rasa om inte grunden var ordentigt gjord...och även om många kanske tycker att själva grundridningen är tråkig så tycker jag själv faktiskt att det är oerhört roligt även med grundridningen. Jag tycker helt enkelt att all ridning är rolig oavsett vilken ridning det är...
 
 
 
// Jenny


En sammanfattning...

Oj, vad tiden går fort...
I lördags red vi i ridhuset och jag fick ha ett sånt där pass där jag fick hämta hem lite igen - övergångar fick det bli för att inte låta Tingeling bli för lång och är det inte häftigt hur något sådant gör att vi helt plötsligt är helt tillbaka där vi ska vara?
Jag red övergångar mellan alla gångarter och även om jag allra helst vill rida enbart i galopp just nu så är det så viktigt att jag fortsätter med våra övergångar så att jag inte tappar grunden nu när vi kommit så långt...
 
I söndags morse red vi ut, det var ett tag sen vi travade ute men Tingeling skötte sig bra även om hon allra helst galopperar i alla uppförsbackar på hemvägen...
 
Den här veckan är jag tillbaka lite mer i vanliga banor igen och kommer att kunna rida fem av sju dagar. 
Igår skrittade jag fram rundan i skogen och ner runt hagarna tillsammans med Cicci och Bobban. De är nyinflyttade och blev glada över sällskapet och att få se en lagom framskrittningsväg (den tar 20 minuter och är ju så himla trevlig just för att den går både över stock och sten men även på fälten).
 
Efter framskrittningen gick vi in i paddocken och jag fick åter igen rida övergångar för min lilla fina häst tyckte att det var oerhört länge sen vi var där och var taggad till manken över att vi var i paddocken och dessutom i sällskap av andra hästar samtidigt som det var full rörelse på stallplan.
 
Hon kändes i allafall riktigt fin efter en stund och jag är så glad att jag dessa pass numera inte får panik utan jag tragglar våra övergångar och att hon ska vara avspänd och gå fram till handen.
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0