Nästa veckas planering...

Nästa vecka kommer att bli lite annorlunda för både mig och Tingeling då Rickard är på tjänsteresa i USA hela veckan och jag därmed måste hinna med både mig själv, Cecilia med hennes aktiviteter och Tingeling.
 
Vi börjar måndagen med att hovslagaren kommer ut på morgonen, och förhoppningen var att hinna rida innan men eftersom jag måste lämna på fritids på morgonen så är det nog bara att glömma. Jag kanske kan hinna longera henne efter skoningen istället, eller så får hon en vilodag.
Tisdag, onsdag och torsdag har jag bokat in att Therese ska rida henne. Det känns oerhört bra med tanke på att Therese inte suttit på henne på väldigt länge nu och dessutom ger det mig en liten putt i rätt riktning. Eftersom hon ska sitta på henne i tre dagar också så tror jag det kommer bli riktigt bra. Då gör det inget om Tingeling är fly förbannad första dagen...
Fredagen sen är förhoppningen att jag ska kunna rida i alla fall en liten stund om Cecilia antingen följer med till stallet (hon kanske också vill rida) eller om hon är ensamen hemma under den tiden. Alternativet är att hon får vilodag på fredagen också, så har vi klarat av även den andra vilodagen för veckan.
På lördagen kommer sen Rickard hem, och jag vet inte exakt när han landar men om det är mitt på dagen som jag tror så tänker jag åka till stallet på eftermiddagen och rida.
Från söndagen är vi sen tillbaka till vanliga rutiner igen, och då....då är det ju bara EN vecka kvar till första start...hualigen...
 
 
 
// Jenny


Dagens ridpass 29/3 2016...

Lite lätt kaos...så kan jag kanske sammanfatta dagens ridpass ute i kvällssolen i paddocken tillsammans med tre andra ekipage...
Min häst var på tårna idag...och egentligen vet jag inte varför men jag misstänker att det är vårkänslorna som gör sig påminda ihop med hennes grej med att hela tiden ha koll på vad alla andra gör...Det resulterar i en Tingeling som blir spänd, stressad och försöker komma på själv vad det är hon ska göra.
Jag kände mig rätt uppgiven där ett tag - men det är ju bara att ta det här tillfället i akt och utnyttja det till fullo och hitta vad jag kan göra för att i dessa situationer komma in i huvudet på henne eftersom jag är helt övertygad om att det här är ett scenario som kommer att finnas på en framridning...
 
Jag började i alla fall passet med trav och skrittövergångar på vår älskade åttvolt. Jag gillar att Tingeling vet vad som väntar henne och därmed även förväntas av henne. När jag fick en bra känsla där så övergick jag till att rida skänkelvikningar utmed långsidorna men jag red dom då in mot kvartslinjen och sen ut igen och eftersom jag inte red dom så tvära så blev det en skänkelvikning in till kvartslinjen och sen en ut till spåret igen per långsida.
Här fick jag en riktigt trevlig känsla även om jag ibland fick lägga en volt för att hon inte skulle bli för rak.
 
Sen red jag rakt ut utmed spåret men la in volter utmed långsidan av varierande storlek. Även i det jobbet känns hon bitvis oerhört fin och det är ju så länge jag har koll på högerbogen - tappar jag högerbogen så tappar jag också den där supertrevliga känslan och hon flyter i väg och blir rak och inte med mig.
 
Efter första galoppen så var då tillfället där det blev rejält med kaos, och det trots att jag började med vänstergaloppen idag. Emellan fattningarna så gick jag idag ned i skritt för att verkligen komma igenom henne redan där även om jag sen gjorde de allra flesta fattningarna från trav.
Vid några tillfällen fick jag nästan sätta henne på rumpan i halt direkt från galopp för att hon när hon blir så där blir bara rak, guppig med huvudet och vill dra på och jag har inte balansen för att reda ut det riktigt så som jag skulle önska, nämligen genom att i det läget låta henne springa på då egentligen oavsett hur fort det går (för jag vet att underlaget håller för att rida fort).
 
Det positiva idag var ändå att känslan i högergaloppen är riktigt, riktigt trevlig och jag fick bara en endaste felfattning till höger i ett sånt här läge där hon är så spänd och på tårna - det är positivt!
 
Jag avslutade med skritt och travjobb på åttvolt med övergångar tills dess att jag kom in i huvudet på henne. Vi avslutade så som vi började passet - genom att skritta runt hagarna och paddocken....
 
 
// Jenny


När drömmar faller in...

Den här våren faller mina drömmar in - de drömmar jag kämpat så för ända sedan jag köpte Tingeling...
Det är knappt att jag tror att det är sant men jag har ju faktiskt nu anmält oss till inte mindre än tre lokala tävlingar som vi dessutom kommit med på, och det innebär att den här våren så når jag min dröm.
Min dröm att kunna tävla med Tingeling...
 
Jag får nypa mig själv i armen ibland för att faktiskt förstå det....jag tror faktiskt att jag själv inte riktigt tror på det ännu...
Visst, för många kanske det inte är en så stor grej, men för mig känns det stort att vi äntligen tagit oss hit där vi är idag - en resa jag inte visste hur mycket jobb den skulle innebära men som jag på inga sätt har ångrat. Ibland har jag självklart frågat mig själv varför jag fortsatt, men på något vis är det just det som gör att jag fortsätter - jag är inte van vid att ge upp...allt går ju, antingen går det bra eller så går det dåligt och går det dåligt så har man lärt sig massor....det är ju mitt livs ordspråk, så varför skulle det vara annorlunda när det gäller min ridning?
 
Så nu börjar faktiskt en helt ny del i vårt liv tillsammans, och nu ska vi ge oss ut för att träna på att tävla och det allra viktigaste - vi ska fortsätta att ha kul ihop!
 
 
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0