Dagens ridpass 31/10 2014...

Jag vet inte om det var för att jag och Tingeling kunde rida ute i paddocken i dagsljus och i en fantastisk höstsol, om det var samtalet med Ann tidigare på dagen, eller om det var den välmatchade och snygga outfiten som gjorde att ridpasset idag helt enkelt var ett sånt där man vill ha kvar på näthinnan väldigt, väldigt länge...
 
Jag tyckte i alla fall att det var oerhört skönt att faktiskt kunna vara ute i dagsljuset och inte alltid behöva rida när det är bäcksvart ute. Tingeling verkade lite chockad när jag hämtade henne i hagen tidigt på eftermiddagen och ville till en början inte följa med in utan tvärnitade när jag fått tag på henne och började gå mot grinden. Men efter lite övertalning så följde hon med villigt igen.
 
Dagen till ära så lindade jag faktiskt och vi var oerhört välmatchade i grönt och brunt. Jag tror både jag och Tingeling njöt lika mycket av att få jobba utomhus igen. 
Eftersom det frusit på de två senaste dagarna så var paddocken rätt hård så jag valde därför att rida ett pass i skritt och trav idag och verkligen fokusera på att få henne så där otroligt fin som jag vet att hon kan vara.
Och ja, jag blev inte besviken! Vilken känsla hon bjuder på just nu lilla madamen! Jag är så glad och stolt över henne och satt med ett stort leende hela passet.
 
Jag fokuserade en hel del på serpentinbågar idag där jag var noga med att hon verklingen spårade, var låg och ställd och mjuk i övergångarna och rak innan jag ställde om och bytte båge. 
Hon kändes supertrevlig! 
Efter en stund red jag lite öppnor på långsidorna och idag valde jag att flytta in framdelen rätt rejält för att verkligen få loss henne i bogen utan att rumpan puttades ut. Även här kändes hon superfin och även till vänster var hon superfin. Det är ju annars det varvet jag har svårare i själv...
Slutorna la jag precis som tidigare på en stor volt på den öppna delen av volten. När jag sen red slutor utmed långsidorna så valde jag att göra det i skritt - för funkar det inte i skritt så funkar det inte i trav eller galopp.
Till höger hade jag inga problem alls idag och till vänster kändes det mycket, mycket bättre - jag tror hon börjar förstå vad det är jag menar nu.
 
Som avslut så ökade och minskade jag på volterna i trav och bara krävde att hon skulle vara låg, rund och följa med och runda sig runt innerskänkeln - och vilken känsla! Det är ju så häftigt att känna hur fin hon är!! 
 
Jag avslutade med avskrittning på lång tygel - och som sagt, ett stort leende på mina läppar under hela ridpasset idag. Vi kan ju!!
 
Dagens outfit gick i Mias RS tecken...
 
Schabrak: Linblomsgrönt med brun kant från Mias RS
Lindor: Linblomsgröna från Mias RS
Ridtäcke: Brunt ylle från Mias RS
Boots: Fuskskinn med lammullskant från Horze
Sadel: Prestige Hippos Dressage
Träns: GM Artemis med blingat pannband av okänt märke
 
Ridbyxor: Bruna Grand Prix Thermo Pro från Horze
Tröja: Khakigrön softpilé Campania JH Collection från Hööks
Väst: Brun Chalet från Spooks
Ridstövlar: De Niro
Hjälm: Kavalkade
 
 


// Jenny


Love them!

Torsdagen blev en vilodag för Tingeling som vanligt och till och med jag fick vara lite hästledig då underbara Klara fixade åt min prinsessa.
 
Det har varit kallt de senaste dagarna, det kom redan i onsdags kväll och det har hållt i sig till idag också - minusgrader på nätterna och bara ca 4-5 grader på dagarna. Jag är glad att jag la på Tingeling ett extra täcke i onsdags kväll så att hon har 200 gram på sig nu när hon är nyklippt.
 
Mina nya fodrade ridbyxor har också kommit lägligt och jag hade på mig dom i onsdags och frös faktiskt inte alls så mycket om benen mer än när jag satt helt stilla en stund och väntade på Klara - men det är ju svårt att hålla sig varm när man sitter still i ett kallt stall...
 
Jag är ju som ni vet på jakt efter nya ridbyxor och alla jag pratat med och fått tips ifrån har sagt ett och samma märke - Pikeur!
Så sagt och gjort, jag åkte iväg till Stockholm Ridsport på lunchen här om dagen och provade deras olika modeller och lyckades hitta en modell som satt som en smäck på mig - nämligen Pikeur Lugana! Love them! Helt fantastiska!
Sen är ju priset därefter...
Men si, då fick jag en smart idé att kolla på vad de kostar i Tyskland, och eBay-junkie som min man är så hjälpte han mig att söka på eBay också. Den som söker skall finna!
Jag hittade exakt de brallorna jag testat i färgen Schoko och fastnat för i ridsportbutiken men till ett mycket bättre pris på en tysk ridsportaffär som annonserade på eBay. Så med frakten så blev det ändå 30-40% billigare än att köpa dom här i Sverige.
Behöver jag säga att jag beställde ett par?
 
De kom hem igår kväll och de satt som en smäck! Sååå glad är jag nu! Så nu slängde jag tre par av mina gamla som gjort sitt och sen hoppas jag kunna fynda ett par till Pikeur på sikt. Allra helst i jeanstyg, men då tror jag modellen hette Badira som skulle kunna vara intressant...
Det känns i alla fall oerhört bra att veta en modell som sitter som en smäck och i vilken storlek jag ska ha...
 
 
 
// Jenny


Dagens ridpass 29/10 2014...

Brr...ikväll var det kallare igen och även om det känns som att det är snorkallt på en gång så måste jag nog ändå säga att jag hellre har den här kylan än leran....
Tingeling var piggare idag än igår. Igår kändes hon lite loj samtidigt som hon var spänd och då fick hon bara jogga en liten stund på linan för att komma igång i kroppen.
 
Idag däremot så stod det ridpass på schemat och jag började på samma sätt som jag gjort tidigare dagar så att hon känner igen sig i upplägget.
Jag värmer upp en stund i skritt och rider på fyrkantspår, volter och diagonaler. Jag växlar ställning och rider öppnor och skänkelvikningar där det passar och är noga med att hon lägger sig i min ytterhand och är avspänd hela tiden.
Sen joggade jag fram på samma sätt och idag kändes hon lite seg till en början men jag lät henne bara rulla på och värma upp kroppen i sin takt. Hon kändes i alla fall väldigt avspänd i huvudet idag och det är alltid att föredra för då kommer ju kroppen med sen också när den är uppvärmd.
 
Efter traven gick jag över till att värma upp i galopp en del - den är ju så himla lösgörande att jag numera gärna vill lägga den i början av passet och sen rida de övningar jag vill träna på i trav efter galopparbetet.
Jag lät henne rulla på i galopp på både stora mittvolten men även något varv på fyrkanten då och då, och efter en stunds galopp så kom det några frustningar - ett säkert tecken på att spänningarna börja släppa och Tingeling slappnar av.
 
När vi värmt upp så gick jag tillbaka till att jobba lite i skritt igen och sen gjorde jag fattningar ur skritt där hon skulle ligga kvar i form i övergången. Inte helt lätt men det blev bättre efter några försök. Jobbade på samma sätt i båda varven. Hon blev taggad och så blev hon något för hög för mig och det är aldrig en bra kombination eftersom de två sakerna leder till att hon då blir spänd...
När hon blir sån så vill hon tyda allt till att det är galopp, så då gick jag över till att jobba i trav istället. Jag red en volt på kortsidan där jag tänkte lite, lite sluta på öppna delen och sen red jag rakt ut med fortsatt sluta tänk - och vet ni, till höger gick det superbra! hon var så himla fin! Avspänd, låg, rund och flyttade in precis lagom.
Till vänster var det svårare, där blev hon spändare och därmed högre i formen men jag fick efter några försök till en fin sluta på volten och sen några steg rakt fram. Man får vara nöjd med det lilla och man måste ju börja någonstans!
Vi har ju inte jobbat så mycket med slutorna så det är fortfarande väldigt nytt för henne.
 
Avslutade med lite galoppjobb igen sen och då kändes hon bättre i formen igen, så då avslutade jag.
 
Jag fick känslan idag av att hon nu börjar förstå det där med samling och sätter sig mer och mer på bakbenen och då orkar hon inte riktigt hålla kvar sig i form, och jag upplever då även att hon blir lite seg till och från.
 
Jag ser fram emot träningen på lördag och hoppas på att Ann kanske kan sitta på henne en liten stund om det skulle behövas.
 


 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0