Dagens ridpass 31/1 2015...

Tog mig lite sovmorgon och släppte ut hästarna strax innan nio i morse.
Det har snöat hela natten och snöade även i morse så om jag hade hoppats på att vintern snart är över så får jag nog omvärdera det hoppet...

Fördelen med snön är ju att underlaget i paddocken var helt okej, så vi höll till där i morse.
Tingeling kändes fin och verkade inte alls ha någon särskild träningsvärk från gårdagens löshoppning.
Jag fokuserade som vanligt på övergångar och idag valde jag att göra övergångar både på voltspår med olika ställning i nacken och i skönkelvikningarna på diagonalerna. 

Vi kunde till och med rida övergångar till galopp idag och jag valde att bara galoppera max fem-sex steg innan jag bröt av till skritt igen och sen fattade om.

Hon kändes så himla fin i alla gångarter idag! Galopperna var helt fantastiska i båda varven! Jag tror verkligen på det här upplägget nu för att fortsätta stärka högergaloppen för idag var alla fattningar korrekta och på hjälpen samt att även högergaloppen var kort, lugn och i en trevlig (inte allt för hög) form.
Framsteg!!

Imorgon får jag sällskap av underbara Madde som ska fota och filma oss och jag hoppas att vi kan hålla till i paddocken då också för det blir mycket bättre bilder där än inne i ridhuset.

Så nu är stora funderingen vilken färg på outfit vi ska köra på imorgon?
Det lutar mot brunt för det känns som att jag inte haft det på rätt många fotosessioner nu...// Jenny


Fredagsnöje 30/1 2015...

Ikväll fick hästarna löshoppa igen - så himla uppskattat av både hästar och mattar!

Vi var busiga och lät Donia och Tingeling hoppa samtidigt och de var så himla duktiga!
De går ju tillsammans i hagen och är boxgrannar så de kommer ju verkligen överens.

Härligt att kunna variera arbetet för dom och dessutom ge dom möjligheten att verkligen få blåsa ur sig all överskottsenergi de samlar på sig nu när det varit isigt i hagarna några dagar igen.// Jenny


Jag ser fram emot våren...

Jag är så grymt taggad inför våren och våra kommande träningar hos Ann. Jag är helt övertygad om att vi under detta år kommer att ta oss ytterligare några steg framåt i vår utveckling.
 
Jag har några saker jag hoppas vi ska komma framåt med under våren och framförallt under hela 2015.
Först så jobbar jag just nu stenhårt på att få ihop högergaloppen så att jag får till den korta galoppen även i höger varv så att vi kan börja jobba ordentligt med den förvända galoppen. Jag måste få ihop henne lite, lite mer för att hon ska orka gå i den förvända galoppen utan att bli för lång.
 
Jag har som mål att kunna rida henne på det vanliga raka bettet också och jag har en plan för hur jag ska ta mig dit, men jag har lärt mig av mina egna misstag och tänker inte sätta någon tidsgräns för när jag ska ha uppnått målet för då kommer det bara bli pannkaka. Jag njuter av att ha hittat ett bett som funkar för oss båda som vi båda är nöjda med just nu. Men självklart vill jag kunna rida henne på ett vanligt bett så att vi kan ta oss ut på lokala och regionala tävlingar också, men jag har ingen brådska...
 
Vi ska fortsätta slipa på slutorna också och även ryggningar. 
 
Sen har jag en dröm om att introducera byten för henne. Enkla byten vet jag att vi kan göra och jag skulle vilja börja nosa på riktiga byten också. Uppenbarligen kan vi göra det både hon och jag eftersom vi lyckats göra det när vi minst menade det....haha!
 
 
Men allt kommer kanske inte att ske i år, men man ska ju tänka framåt....och jag har inte glömt min dröm...
 
Sen kan jag avslöja att jag ser fram emot våren när vi åker iväg på träningar och får ha fina matchande outfits på oss också...det har vi ju i och för sig även nu när vi är ensamma i ridhuset också, men det är alltid extra skoj att matcha på våren tycker jag...och speciellt när man åker bort på träning...
 
 
 
 
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0