Dagens träning för Ann 31/7 2016...

Alltså min lilla häst...jag är så glad över att hon är i mitt liv....
Idag var jag själv lite trött efter gårdagens träning men ändå så var Tingeling sååå fin!

Vi fick jobba med skänkelvikningar på diagonalerna och där hade jag det mycket svårare till vänster (som vanligt numera!) då jag liksom typ "glömmer" att verkligen ta igenom ställningen i nacken och i stället ser till att hon tvärar bra, men tvära kan hon ju verkligen så det är ju ställningen jag måste få koll på.
Som i övriga ridningen med andra ord...
Jag fick till det bra när jag fick lägga in en volt och sen fortsätta med skänkelvikningen.

Efter det så fick jag rida ett varv på volten och sen rida öppna utmed långsidorna och där var vi superduktiga båda två!

Efter en kort skrittpaus så fokuserade vi på galoppjobbet och vi började med övergångar trav-galopp och där fick jag en bra känsla. Avbrotten till trav gjorde jag med hjälp av rösten - jag har märkt att när jag gör så så kan jag bättre sitta kvar utan att tappa min ridning.

Lite svårare till höger till en början men jag fick behålla lugnet och så gjorde vi om fattningen.
Efter några fattningar fick jag sen fatta förvänd galopp - vi måste ju utmana oss som Ann sa, och dessutom är planen att denna månad jobba mycket med den förvända galoppen för att lösgöra och stärka ännu mer.
Att fatta vänster galopp i höger varv på volt gick bra, men höger galopp till vänster gick inte så där fick jag fatta höger galopp i "rätt" varv och sen byta varv genom att vända över ridbanan istället. Vi ville inte göra henne upprörd när hon nu gör så fina högerfattningar.

I den förvända galoppen fick jag fortsätta att ställa in mot mitten av volten för att lösgöra ännu mer, och jag kan säga att hon gjorde jättefina högerfattningar efter den förvända vänstra galoppen.

Däremot så måste jag själv skärpa till mig när vi rider förvänd galopp - jag glömmer ju att rida!!

Efter förvända galoppen så var Tingeling lite taggad och ville mer än gärna tolka det mesta till galopp, men jag fick fortsätta vara stadig och ställa igenom så att hon inte spände sig utan slappnade av.

Såååå nöjd med min fina allra bästa lilla häst idag!

// Jenny


Dagens träning hos Ann 30/7 2016...

Det blev lite miss i hjärnkontoret idag...jag vet inte riktigt hur jag tänkte...planen var ju att jag skulle rida klockan nio, och av någon anledning fick jag för mig att jag då behövde åka halv sju-kvart i sju....hur tänkte jag där?
Jag var i alla fall duktig och var uppe och hade lastat så att vi åkte tjugo i sju...och när vi åkt bara en liten bit så inser jag ju att vi kommer ju vara på plats hos Ann klockan 8 redan och även om jag vill ha gott om tid på mig att göra i ordning och skritta fram så var ju det lite väl tidigt....
Så jag passade på att stanna på macken (2 st till och med för den första hade stängt) och sen körde jag typ under hastigheten hela vägen för att ta så lång tid som möjligt på mig....
 
Strax innan halv nio var jag framme och gjorde i ordning i lugn och ro och sen gick vi in i ridhuset och skrittade fram länge där. Det var skönare i ridhuset än utanför för där kom vi dels undan solen men även de gigantiska bromsar som cirklade runt oss.
 
Tingeling är fantastisk just nu! Wow, säger jag bara! Det är som att polletterna hos oss båda trillar ned mer och mer för varje ridpass och jag hittar fler och fler knappar. 
Idag fick vi jättemycket beröm och Ann tyckte att det  var bra att Tingeling var lite slö av värmen eftersom jag då måste rida och inte blir passiv.
Idag funkade fattningarna bättre ifrån trav så det fick bli fattningar från trav idag. 
 
Inget superlångt pass men ändå lagom och både jag och Tingeling känner oss nöjda. Efter passet gick vi upp till stallet där vi tog av sadel och träns och sen gav Tingeling en dusch innan hon fick gå ut i hagen med sina nya kompisar för den här månaden. Det var en rätt lång bit att gå till hagen men Tingeling var som vanligt snäll att gå med och det trots at hon inte varit där tidigare...
I hagen så hann hon ta typ en tugga innan de övriga såg att det var en ny häst i hagen och sen blev det lite spring innan alla lugnade ned sig och åt mat istället.
Alltså min häst är sååååå fin när hon stajlar så som hon gör när de blir ihopsläppta för första gången med andra hästar - mitt hjärta slog några extra volter idag när jag såg henne (dessutom var hon ju väääääldigt vit efter gårdagens dusch och schamponering)!
 
Jag tog in alla saker i stallet och sen begav jag mig hemåt. Imorgon blir det träning igen och då ska vi inviga utebanan som det verkar! Spännande!!
 
 
// Jenny


Dagens ridpass 29/7 2016...

Tingeling kändes helt fantastiskt fin idag, och eftersom det var 25 grader varmt och väldigt kvalmig luft så blev dett sånt där kort men intensivt pass. Tror bara jag red aktivt i 15-20 minuter men bara av det lilla så blev både jag och Tingeling rejält varma....
 
Började och avslutade passet med att skritta runt fälttävlansbanan - superskönt att ha den för fram och avskrittning!
 
Efter ridpasset fick Tingeling sig en dusch och jag schamponerade också eftersom hon ska vara borta en månad nu så tyckte jag det var lägligt och så är det ju roligare att åka iväg med henne när hon är ren...
hon uppskattade duschen och njöt av att få bli lite avsvalkad.
 
Efter det så plockade jag ihop det som ska med till Ann inför månaden där. Det blev en ikeapåse och så ryktväskan full med saker...Allt fick enkelt plats i sadelskåpet i transporten och i baksätet av bilen. Nu är vi redo inför morgondagen!!
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0