Spännande lördag...

Jag har en spännande lördag att se fram emot kan jag avslöja...


Inte mindre än två provridningar är inbokade och om jag får säga det utan att det ska bringa allt för mycket otur så känns det som två riktigt starka kandidater jag ska titta på.

Den ena är en valack och en D-ponny på 10 år och den andra är ett sto på 7 år.

Så även om det blir många timmar i bil på lördag så hoppas jag att det ska vara värt det.


// Jenny


Det kommer att komma in en ny vän i mitt liv...

Som säkert många av er förstått så kommer det att komma in en ny vän i mitt liv...Jag ska bara hitta den där alldeles speciella hästen (eller ponnyn, för jag kan även tänka mig en ponny) först, och det är ju inte det lättaste...


Jag sitter ständigt med hästnet öppet och spanar...

Om det är någon som har något tips så tas det tacksamt emot...
Det jag söker är:
8-10 år gammal
145-160 cm hög
Utbildad minst LA
Trygg vid uteritt och i nya miljöer (går fram överallt)
"Lagom" gångarter eller gångarter utan att ryggen blir så rörlig
Den får inte få panik om jag hamnar i obalans utan ska då stanna eller allra helst fortsätta det vi gör utan att göra en grej av att hon där uppe tappade balansen en kort sekund....

Och så har jag sagt att jag inte vill ha en skimmel...för den sagohästen har jag redan ägt...


Jag vet inte hur mycket om provridningar jag tänker skriva här på bloggen...de hästarna och deras ägare är åtminstone inga jag kommer att nämna vid namn...

Helst av allt ville jag ju ha min prinsessa...


// Jenny


Vår resa slutar nu...

Vår gemensamma resa fick sluta igår...
 
Jag åkte in med Tingeling för kontroll i och med att hon haft lite feber och sen ingen feber och sen feber igen, och då togs det prover igen på henne och efter analysen visade de att cellerna ökat lavinartat och efter att inte mindre än tre veterinärer konsulterat så kom de fram till att det fanns inget mer vi kunde göra nu.
Det här skulle aldrig bli bra igen...
 
Så igår fick jag säga farväl till min allra bästa vän, min fantastiska vita prinsessa, mitt hjärtas häst....7 underbara år fick vi tillsammans och jag kommer att tänka tillbaka på dom med glädje.
Tänk om alla hade möjlighet att få äga sitt hjärtas häst någon gång i livet...det önskar jag er alla...
 
 
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0