Dagens ridpass 30/6 2015...

Det fick bli en tidig morgon i stallet idag, jag var där redan klockan sju. Och tänk, redan då så var det en lektion igång och ett annat ekipage ridandes också. Det är jag inte van vid, men det är skoj att det är fler som ser tjusningen i att vara i stallet tidigt och rida. Hehe, det är rätt avslöjande att det var mest småbarnsföräldrar i stallet den här tiden...man uppskattar att sen kunna ha dagen fri och umgås med familjen.

Jag och Tingeling började med att skritta ut och sen blev det ett kort pass i paddocken. Hon kändes fin och idag fick hon jobba med öppnor och skänkelvikningar på långsidan som uppvärmning.

Lite galopp blev det också och den la jag in från skritt idag. Bara en endaste felfattning i höger varv och den tar jag på mig själv eftersom jag inte hade full koll på vänsterbogen.
Idag blev hon lite hög i högergaloppen men den var lugnare än tidigare. En sak i taget...

Avslutade med att skritta ut en runda igen. Åh, vad vi båda uppskattar att kunna göra det!!// Jenny


Dagens pass 29/6 2015...

Tingeling fick vila igår och idag fick det bli ett longeringspass.
Hon var lite stel i början men efter lite galopp var hon uppvärmd i hela kroppen och väldigt fin.
Till höger är hon ju alltid stelare i kroppen och så är det ju även i ridningen så det är ju inte konstigt att hon är det även avsutten.

Hon fick jobba en del i galopp idag och hon var nöjd med det.

Det är ju inte så konstigt att hon är lite stel, man vet ju själv hur det är när man inte gjort något på ett tag och dessutom bär på extra vikt.

Imorgon får det bli ett mjukgörande pass igen med fram- och avskrittning ute. Mysigt!// Jenny


Dagens ridpass 27/6 2015...

Idag fick det bli ett pass i paddocken efter att jag skrittat fram vår vanliga runda.
Åh, vad jag uppskattar att kunna skritta fram en lagom runda ute utan att behöva vända om och gå tillbaka! Tingeling verkar glad och nöjd också för hon har ständigt öronen framåt.

Vi var ensamma i paddocken idag så även idag passade jag på att rida lite mer i galopp.
Jag började till höger idag och jag måste säga att jag känner mig relativt nöjd för även om det är svårt så gav jag mig inte utan hon skulle helt enkelt ligga i ytterhanden utan att skjuta ut bogen och sen ställa inåt. Hon blev rejält upprörd men jag gav mig inte, vad hon än gjorde så skulle hon ställa höger.
Till slut frustade hon och blev superfin och då tänkte jag galopp ifrån trav och fick två superbra fattningar med en superkänsla ungefär ett halvt varv på stora volten - sen orkade jag nog inte mer för då ökade hon på och blev lite för hög men då fortsatte jag ändå lite till för att det inte ska bli en grej som hon börjar med och att jag då bryter av på en gång, utan jag ville visa både henne och mig själv att jag kan ändå.

Supertrevligt trav bitvis idag och nu måste jag bara lära mig sitta ordentligt även när det blir mer tryck och därmed mer gång och rörelse över ryggen, och Tingeling ska lära sig att fortsätta gå där  när jag är lite obalanserad precis som hon lärt sig gå fram i den mindre traven när det sker.

Avslutade med att skritta ut en sväng innan vi gick in och Tingeling fick en dusch innan hon fick gå ut i hagen igen.

Finaste, bästa lilla hästen!// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0