Dagens longeringspass 27/2 2018...

Florett vilade igår och idag blev det ett kortare longeringspass ute i paddocken i snön. Inte ett långt pass som sagt eftersom det tar rejält på dom att röra sig i snön - men hon verkade ändå uppskatta att få röra på sig någon annanstans än i ridhuset och jag också.
 
Kallt är det...fruktansvärt kallt känns det även om termometern inte visar på mer än  -12 så känns det som -32 ungefär...och ja, min kropp funkar inte riktigt i kyla så då är jag ju sååå tacksam över att jag kan motionera henne avsuttet de dagarna.
 
Vi får se hur det blir imorgon, prognosen säger just nu att det ska vara lika kallt som idag men att det sen ska bli lite mer humana minusgrader. Så även om det inte är ultimat med två dagars longering på rad så kanske det blir så att det är vad som görs. Det beror helt enkelt på hur jag känner mig...Florett får helt enkelt lära sig anpassa sig efter mig såna här perioder...
 
Hon var så himla duktig idag dock, jobbade på riktigt, riktigt fint och frustade ur sig en hel del. Tror som sagt att det var väldigt uppskattat från hennes sida att dels få jobba lite utan mig på ryggen men också att få vara ute.
 
Jag måste säga att jag längtar efter våren nu...bort med all snö och kyla...
 
 
 
 
// Jenny


Veckoplanering...

Jag försöker mig väl på en veckoplanering även denna veckan, så får jag se om jag kan hålla den denna veckan eller inte....
 
Måndag - Vila
Tisdag - Longering ute i paddocken (var jättebra underlag där i helgen)
Onsdag - Dressyrpass i ridhuset
Torsdag - Vila
Fredag - Dressyrpass i ridhuset
Lördag - Dressyrpass
Söndag - Dressyrpass
 
 
Jag vet inte om det i helgen hinns med någon träning men har jag tur så får vi till en träning.
 
 
// Jenny


Dagens träning för Ann 25/2 2018...

Lika kallt idag som igår men idag hade vi bestämt att träna och jag var så himla taggad på det att inte ens kylan kunde stoppa mig...
Jag hade träningstid kvart i tio så Florett hann gå ut i hagen en stund innan - big mistake kan jag avslöja för när jag skulle hämta in henne sen så fick jag inte tag i henne. Hon och Sara sprang runt och visade upp sig och efter 40 minuter gav jag upp så pass att jag gick tillbaka till stallet och hämtade en hink med lite mat...
Då passade det fröken F minsann...
 
Jag som hade planerat att longera henne en stund innan ute i paddocken la det åt sidan, hon hade ju själv värmt upp ute i snön, så jag satt upp direkt i stället.
Lite svårt idag men det är ju de dagarna jag är glad att jag tränar för ååååhhh, vad fin hon blev!!
Jag är så grymt stolt över oss båda faktiskt. Hon är ju en liten lyxbrud och känslig som få och väldigt ambitiös, så hon gör ju det hon tycker att jag menar ochnär jag då gör rätt så blir det ju fantastiskt.
 
Jobbade på volten med att hålla koll på bogarna (det är hemligheten till allt just nu känns det som) och när jag tänker att jag flyttar båda bogarna som att jag svänger men håller kvar henne på plats med min innerskänkel så blir det ju fantastiskt bra. 
Jag fick flytta undan för skänkeln och sen även minska och öka volten med koll på bogarna. Sen fick jag rida några långsidor i öppna och skänkelvikning på diagonalerna.
Efter det en annan favoritövning där jag fick rida rätt upp och sedan lägga volter växelvis åt höger och vänster.
 
Galoppjobbet sen var fantastiskt - och som alla pass numera så är jag så fantastiskt glad över känslan att faktiskt kunna jobba och rida i galopp på precis samma sätt som i skritt och trav.
Jag fick först rida några övergångar trav-galopp-trav och sen fick jag i galopp tänka att jag red på volten men att jag på långsidorna red den större och därmed lite rakt fram men då i öppna. Wow - vilken känsla! Sååå himla roligt och så bra jobb! Bara det lilla och att jag även där red henne med innerskänkeln mot yttertygeln och inte fastnade i innerhanden gjorde henne otroligt fin!
En riktigt fin liten brud i lyxförpackning är vad jag har...
 
Det knakade till vid något tillfälle i ridhustaket och så var det några andra tillfällen som hon hoppade till men jag satt tryggt kvar och kunde fortsätta som inget hänt...grymt skönt att känna det stödet av sadeln..och självklart att jag lärt känna Florris rörelsemönster och reaktioner så pass att det idag inte blev en grej.
 
Sååååå nöjd och glad över min fina lilla häst (och Ann som får mig att rida på min absoluta bästa förmåga).
Jag kan avslöja att jag frös inte det minsta under träningspasset mer än lite om händerna i början...
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0