Rastlös själ...

Jag är inne i en liten rastlös period i mitt liv, och jag tror faktiskt inte att det handlar så mycket om att Tingeling har sommarvila utan det är nog bara så där som jag får ibland...
Jag får ett sånt himla sug att göra om hemma såna här gånger...till min familjs förtvivlan för Rickard brukar inte alls vara lika motiverad till förändring som jag...haha, tur att han varit tillsammans med mig länge så att han vant sig!
 
Jag ska dra ett ryck nu i helgen i alla fall och storstäda hemma och se vad för något jag skulle vilja ändra på. Det är ju rätt tacksamt att det ofta räcker med att man kanske köper en ny prydnadskudde eller så för att få till en förändring.
Precis innan midsommar bytte jag faktiskt ut vårt vardagsporslin. Det brukar jag faktiskt göra någorlunda regelbundet så där en kanske tre år emellan. Men den vi hade nu har vi faktiskt haft i 8 år tror jag, så det kändes verkligen rätt att hitta på något nytt.
Allra helst hade jag velat köpa Rörstrands Royal Grace, men det blev liiiiite för dyrt att köpa så här inför semestern så i stället fick det bli en tur till Ikea där serien Arv i grått fick följa med hem tillsammans med assietter och småskålar i Ikeas Sommar 2017 serie. Kul att kunna variera lite och att det blir lite variation även i vardagsservisen - blir så himla fint att mixa olika porslin när man dukar tycker jag.
 
Jag måste ändå säga att jag är glad att Rickard litar på mig vad gäller inredningen och att han uppskattar vårt hem så som vi har det - jag försöker blanda lantligt med modernt och tycker att vi hittills har lyckats riktigt bra även om jag nu som sagt känner hur det drar lite i mig att göra om. Jag skulle allra helst vilja få in ännu lite mer lantligt i hemmet om det gick...
Vi får väl se, jag har ju alldeles strax 4 veckors semester och då brukar det finnas mycket tid till att spåna idéer och fixa fint hemma...
 
 
// Jenny


Dagens träning för Ann 25/6 2017...

Sista träningen innan sommarvilan och vilken fantastisk träning! 

Tingeling var så fantastiskt fin och jag kunde verkligen koncentrera mig även på mig själv och jag fick verkligen koll på min vänsterarm idag.

Jag hade känslan att jag vred tummen utåt (då kommer ju armbågen automatiskt intill kroppen) men när jag tittade ned så såg jag att handen var ju i exakt den positionen den skulle vara, med tummen som högsta punkt...haha, snacka om att kroppen känns skev när det blir så. 

Fick jobba med att öka och minska volten och även i galopp och det gick så himla bra.
Övningen med förvända slutor där jag fått jobba med de diagonala hjälperna har verkligen gett resultat. Så himla roligt!

Vi slutade medans vi båda orkade och det gick bra - känns bra att ha det i ryggen inför vilan.
Behöver jag säga att jag längtar tills dessa två veckor gått nu så vi kan få fortsätta träna igen?

Men först ska min prinsessa få njuta av ledighet och få ta igen sig med dagar ute i hagen med kompisen...


// Jenny


Dagens ridpass 24/6 2017...

Uteritt idag efter ett pass på utebanan igår.

Igår var det lite svårt igen så jag uppskattade verkligen att jag red med Ann som såg till att vi avslutade ordentligt med en superkänsla!

Idag red vi ut och efter nattens regn var det rätt blött i skogen men med regnjacka på gick det superbra.

Tingeling skötte sig riktigt, riktigt bra och hela vägen bort tills vi vände så travade hon riktigt lugnt och fint och lät mig påverka henne.
På vägen hem sen tyckte hon att det blev lite jobbigt i uppförsbackarna och ville lägga in lite galopp i stället för trav men jag satt lugnt kvar och fick tillbaka henne i trav igen.

Idag travade hon riktigt bra i nedförsbackarna, så man märker att hon blir starkare och starkare för varje vecka.

Nu ser jag fram emot träningspasset imorgon och sen kommer Tingeling att få två veckors väldigt välförtjänt sommarvila. Bästa lilla hästen!


// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0