Gott nytt år!!!

Gott nytt år allihop!!

Jag hade sett fram emot en helkväll med nära vänner, god mat och lite skumpa - kvällen kommer i stället bjuda på magsjuka, blåbärssoppa och avslagen coca cola.

Så jag hoppas verkligen ni har en mer underbar kväll än vad jag har. Tio år sedan jag var magsjuk så kanske var det dags nu...

Tingeling fick vila idag eftersom jag skulle hinna fixa allt hemma inför kvällen...hon får antagligen vila imorgon också även om Irene är så underbar att fixa åt henne...
Hon får lite minisemester helt enkelt...


Gott nytt år!!

// Jenny


Bästa vänner....

Tingeling och hennes hagkompis Findus har verkligen blivit bästa kompisar.
De till och med ropar på varandra om en är ute och rider.
Här om dagen hade Findus blivit uteriden och när hon kom ca 500 meter från stallet så hade hon gnäggat och Tingeling hade svarat.

De är så söta ihop och det känns roligt att de blivit så bra kompisar - men det hade man kanske kunnat ana med tanke på att de redan när de släpptes ihop första gången åt ut samma höhög.

// Jenny


Dagens ridpass 30/12 2012...

Dagens ridpass visade sig bli dagens andra utmaning.
Jag överlevde att gå ned till hagen och hämta Tingeling och vi kom båda upp till stallet välbehållna.

Jag gjorde i ordning henne och eftersom det regnade ute utöver isen som redan var så fick det bli ett pass i ridhuset. Det visade sig bli en utmaning...
Med tövädret som är så innebär ju det att snön även rasar från ridhustaket...

Tingeling var spänd redan från början och blev rädd vid något tillfälle när snön rasade men jag satt kvar och sen kunde vi jobba vidare.
Jag fokuserade på lösgjordhet och en avslappnad häst idag med tanke på omständigheterna.
Jag började med serpentinbågar men gick sen in och jobbade på en stor volt som jag ökade och minskade. Jag började i skritt och gick sen över till trav. I traven kändes hon mer spänd igen så jag red massor med övergångar skritt-trav och var noga med att hon var kvar i en låg och rund form i övergångarna och att hon behöll ställningen i nacken och inte blev för rak.
Testade en galopp i varje varv men det var alldeles för spänt idag så jag la det åt sidan helt idag. Det ska vara avspänt och lugnt när vi jobbar med galoppen och dagens snöras gav inte de bästa förutsättningarna.

Jag avslutade efter en stund när hon kändes lugn och avspänd i båda varven. Det blev inget långt pass, bara ca 30 minuter, men det fick räcka.

Passade på att smörja alla saker efter jag ridit också, det var länge sen jag gjorde det nu.
Tingeling och jag tog oss hela ned till hagen igen också. Min finaste prinsessa förstår att jag har supersvårt att gå i ishalkan och gick låååångsamt bredvid mig...

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0