Dagens träning för Ann 30/3 2018...

Så grymt nöjd med min fina lilla häst idag och faktiskt med min egen ridning också.
Jag gav henne en oplanerad vilodag igår och därför var hon lite extra på tårna idag, men jag började med att longera och även om hon var pigg så var hon som vanligt snäll och sen när jag satt upp så fick jag direkt komma till ridning genom att redan i skritt rida förvända slutor utmed långsidorna.
I skritt är det något lättare att rida vänsterslutan och idag fick jag till den bättre även i trav även om det finns mer att önska så klart men vi tragglar på. Lika svårt som det är för mig, minst lika svårt är det ju för Florett att förstå vad det är jag menar. 
 
Jag fick även rida några långsidor i öppna, och jag skrattade lite först för jag var helt inne på slutorna och började med det först. Även i öppnorna ska jag tänka på att ställa igenom i nacken mer så att hon verkligen får stretcha för tvärningen är bra.
 
Galoppjobbet är jag faktiskt grymt nöjd med idag! Då fick jag rida i trav utmed fyrkanten i förvänd sluta och sen gå in på stora mittvolten och direkt fatta galopp, rida ett eller två varv och sen avbrott till trav i förvänd sluta utmed spåret och sen ny fattning och rida rakt fram.
Det blev väldigt tydligt hur bra förvända slutorna är för att få koll på ytterbogen samt att få in bakbenen.
Superfin till höger och idag även till vänster där jag faktiskt hade samma underbara känsla som till höger där jag hela tiden idag verkligen kände bakbenen under mig. Fantastisk känsla!
 
Sååå nöjd med min fina lilla häst!
 
 
// Jenny


Dagens ridpass 28/3 2018...

Underbara fina lilla hästen!
Idag passade jag åter igen på att vara på utebanan men denna gång red jag även om jag longerade tio minuter innan jag satt upp.
Idag fokuserade jag på övergångar och det var skönt att känna att Florett var avspänd från början när jag satt upp. Diskussionen vi hade i fredags var nog en liten test tror jag...
 
Det märktes att Florett tyckte utebanan var lite tung för hon fick ta i rejält men kämpade ändå på riktigt bra. Jag försökte hela tiden tänka på att inte fastna i min vänsterhand och att när jag gick över till vänster varv inte välta henne inåt med just vänsterhanden utan jag fokuserade på stödet på yttertygeln.
 
Jag började med övergångar skritt-trav och sen red jag övergångar trav-galopp och även några övergångar skritt-galopp. Först var det svårt i vänstergaloppen precis som tidigare men efter några övergångar trav-galopp och när jag verkligen ramade in ytterbogen så gick det väldigt mycket bättre och jag fick en trevlig känsla.
 
Travade av sen och även där en fantastisk känsla! 
Idag slog det mig faktiskt att jag inte kände mig osäker på henne fastän det var andra gången jag satt på henne ute i paddocken. Jag hade mer än gärna fortsatt en bra stund till men efter 40 minuter skrittade jag av - och jag skrittade henne upp till stallet runt bilarna den här gången, så lite längre än förra gången då vi gick kortaste vägen upp. Åter igen ett litet steg för alla andra men ett rätt stort för oss...
 
 
// Jenny


Det händer grejer...

Man blir ju lätt hemmablind när man ser sin lilla häst varje dag - det vet jag sen tidigare...och därför har jag själv inte noterat en så jättestor förändring på Floretts kropp även om jag självklart noterat att jag fått upp henne lite i vikt sen hon kom och sen har jag faktiskt kunnat ana att hon börjar få mer halsmuskler.
 
Jag fick en kommentar från en kompis när hon såg senaste filmen från träningen för två veckor sen att hon tyckte att Florett musklat på sig, men jag höll inte riktigt med...men så fick jag kommentar även från hovslagaren nu att hon också såg skillnad. 
Och ja, nog kan jag börja se en liten skillnad. Om inte annat så kan jag märka att täckena faktiskt sitter mycket bättre på henne framme i bogen numera. Så där börjar det absolut att hända saker.
Halsen kan jag också se blir större även om det finns mycket mer att önska och det vet jag ju att det kommer med ännu mer tid av dressyrarbete. 
 
Jag ska se om jag kan få till en ny profilbild på henne snart så ska ni få se...
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0