Dagens ridpass 28-29/4 2017...

Jag hade tur igår och lyckades få dragkedjan fixad innan stallet, så jag kunde rida precis som planerat.


Jag jobbade både i trav och galopp igår med fokus på lösgörande övningar och övergångar som vanligt, och eftersom det var ett väldigt lugnt pass i torsdags var hon riktigt pigg vilket som vanligt visade sig främst i galoppen men jag fick till det bra tycker jag - och beviset för det var att när jag avslutade med travjobbet så var hon helt fantastisk!! 
En sån där känsla där jag bara njöt...

I morse fokuserade jag däremot på travjobbet, och även idag bjöd hon på en helt fantastisk känsla!

Lugn, harmonisk, taktmässig och avspänd var hon hela passet och jag jobbade dels med skänkelvikningar där jag sen ställde om, sen öppnor där jag verkligen var noga att forma henne runt min innerskänkel och ställa i nacken utan att hon böjde halsen. 
Eftersom hon var så lugn och med mig så red jag även några slutor utmed långsidorna där jag kunde ta hjälp av staketet - superduktig var hon även om det är svårare i vänster varv just nu.

Pausade lite med skrittjobb där jag red en del bakdelsvändningar innan jag avslutade med tempoväxlingar i trav.

Sååå nöjd med min lilla häst och jag ser fram emot ridpasset imorgon. 


// Jenny


Dagens ridpass 27/4 2017...

Så himla typiskt - för bara några veckor sedan fixade jag ju dragkedjan på mina stövlar, den ena för att den var trasig och den andra i förebyggande syfte eftersom den också troligtvis skulle gå sönder rätt så snart när den andra gjort det...och gissa vad som hände när jag satte på mig stöveln idag? Jo, dragkedjan gick sönder! På den som jag bytte i förebyggande syfte....blir en tripp till skomakaren så snart som möjligt...
 
Jag hade ju dock redan gjort i ordning Tingeling och ridsugen var jag, så jag red i gympaskorna...inte alls ultimat men jag fick till en riktigt fin känsla och även om jag red mest i skritt så blev det även lite trav och hon var verkligen helt magisk i traven (vilket resulterade i att hon travade stort och jag fick ännu svårare att sitta på henne eftersom jag inte hade stövlarna på mig som gav stöd).
 
Det blir till att rida i mina jodhpurs i helgen nu och hoppas att skomakaren kan ha stövlarna färdiga till tidigt i nästa vecka...
 
 
// Jenny


Lugn dag...

Idag är det onsdag vilket innebär att Tingeling har sin andra vilodag för veckan.
Det känns så himla bra att ridpasset igår gick så bra och att hon var så fin - jag ser fram emot att rida imorgon igen!
 
I övrigt så har jag börjat packa ihop grejerna i stallet för att förbereda inför flytten på måndag. En del saker har jag tagit hem så som täcken som inte ska användas förrän nästa vinter osv. Jag tänker som så att de kan jag ta med mig till nya stallet vart efter sen och behöver inte ha med mig på måndag direkt.
I helgen ska jag plocka ihop det sista i sadelkammaren också så att det på måndag förmiddag bara är att plocka in sakerna i bilen/transporten och sen mocka ur boxen och tömma den.
Jag passade även på att tvätta av boxväggarna häromdagen och hoppas på att Tingeling inte ska skita ned dom allt för mycket nu de sista dagarna.
 
Annars känns det faktiskt rätt overkligt att vi flyttar till nytt stall på måndag...och jag kan bara konstatera att tiden verkligen går fort. Mycket fortare än man reflekterar över normalt vis...visst att jag kan känna att veckorna består av måndag, onsdag och fredag och sen någon kort helg där man är ledig men det är ändå rätt sanslöst att tiden rullar på så som den gör...
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0