Dagens ridpass 29/4 2018...

Framstegen kommer lite på löpande band just nu känns det som...
I morse red jag ihop med Ann och Anna och vi började ridpasset med att skritta ut. Vi tog rundan som går utmed grusvägen och sen över fältet vid hagarna och upp genom skogen för att komma ovanför ridhuset. 
Den rundan har inte Florris gått förut mer än på grusvägen men jag har ju ridit den med Tingeling många gånger och jag gillar den verkligen...
Florris skötte sig exemplariskt!!!
Fina, underbara lilla vän!! Inte en endaste gång hoppade hon åt sidan och även om hon tyckte ett rör var läskigt så gick hon förbi (först dessutom!)
 
När vi kom in i ridhuset så började jag direkt med samma övning som igår i trav - volt på kortsidorna, in på hörnlinjen i förvänd sluta och sen rakriktning på långsidan.
Precis som igår så testade hon mig lite till vänster men jag gav mig inte idag heller utan kunde rida ur det och få en trevlig känsla.
Efter en stund la jag in lite galopp på mittvolten och sen red jag rakt ut och red övergångar trav - galopp utmed spåret och använde mig av speglarna för att se att fattningar och avbrott blev raka.
Så en repris från igår och jag känner mig jättenöjd.
Mest nöjd är jag faktiskt över framskrittningen ute...
 
 
// Jenny


Dagens träning för Ann 28/4 2018...

Jag älskar min lilla häst...wow, vilken känsla hon ger när hon och jag jobbar tillsammans...
Vi började dock passet så som det har gjorts de senaste två veckorna - med lite test från Floretts sida för att se om jag verkligen är seriös med att hon ska gå framåt även i vänster varv och om hon verkligen måste gå in i vänsterhanden och ta min vänsterskänkel. 
Känns så skönt att efter den senaste tiden inte känna panik i den situationen utan att jag ligger kvar med vänsterskänkeln och väntar ut henne. En diskussion hade vi innan Ann kom in i ridhuset och sen hade vi en i början av träningspasset men sen gick hon som tåget hela tiden.
 
Åter igen fick jag rida en superbra övning som hela tiden fick mig att rida och att hela tiden växla vilken hand Florett skulle ligga i och jobba med att få henne mjuk i sidorna. 
Jag fick rida en volt på kortsidorna och sen vända upp på medellinjen i volten och rida sluta på hörnlinjerna ut mot långsidorna, och när jag kom ut på långsidan så fick jag rida rakt fram.
Superbra övning!! 
Vi började i vänster varv och där hade vi som sagt en diskussion i volten först men hon gav sig faktiskt snabbt och sen var hon så himla fin. Kändes oerhört skönt att ha en plan för om hon skulle bli testig när vi sen red övningen i höger varv och då skulle rida vänster sluta ut mot långsidan - men den planen behövdes aldrig för hon var verkligen superfin!
 
När jag hade ridit den övningen några gånger så fick jag lägga in galopp på stora mittvolten och det är ju verkligen helt fantastiskt vilken känsla hon ger min lilla häst i alla gångarter just nu. 
I galoppen hade jag inga problem alls heller, inte ens i vänstergaloppen utan hon var så himla fin. Lite låg i formen på slutet men jag har hellre det än att hon kör upp huvudet och blir som en giraff...
Såååå kär i min fina lilla häst...
 
Jag fick även rida rakt ut utmed fyrkantspåret och göra fattningar på rakt spår och även avsaktningar på rakt spår. Idag red jag även några diagonaler i galopp där vi la avbrottet när man kom ned till långsidan - sååå roligt att sitta på en häst där jag känner att jag själv kan välja tempo och att ingenting ändras bara för att vi rider rakt fram. 
 
Idag fick jag åter igen en sån där känsla av hur bra det här kommer att bli med mer tid. Jag har verkligen hittat en häst som passar mig och min ridning, som inte påverkar min sits negativt och som är lagom framåt och lyhörd...inte ens när hon frustar ur sig så är det så att jag känner att hon drar mig ur sadeln...
Att jag dessutom vant mig snabbare än jag trodde vid hennes stora trav (som hon ju egentligen inte behöver gå i utan vi försöker få henne att trava mindre) är också helt otroligt.
 
Ja, idag bjöd hon verkligen på hela sitt register kändes det som...från att vara ett ifrågasättande sto till att bjuda på den där superfantastiska känslan som bara hon kan ge...älskar min fina lilla häst!!
Och så är jag för alltid lika tacksam över att ha Ann på marken som kan lotsa mig till att bli en så mycket bättre ryttare!! Jag vet inte vad jag skulle göra utan henne faktiskt...
 
 
 
 
// Jenny


Jag tror jag är kär...

Jag har alltid känt att med tid så kommer det bli så himla, himla bra med mig och Florett som ekipage. Hon passar min ridning och när vi fått bukt på kommunikationsmissarna så kommer det kunna bli hur bra som helst...
 
Avsuttet har jag alltid avgudat henne...hon är en helt fantastisk individ som älskar att bli pysslad med, kan stå i en evighet och kramas (då lägger hon hela huvudet i famnen och vill inte att man släpper det).
Sen jobbar vi ju vidare med att man ska stå helt still om man blir rädd för något istället för att hoppa åt sidan eller springa iväg - hon blir bättre och bättre och speciellt när matte går bredvid så känner hon sig relativt trygg med att ha mattes rygg att gömma sig bakom...
 
Mitt mål har hela tiden varit att bygga det där förtroendet mellan oss och att vi båda ska känna att vi litar på varandra. Hon ska veta och känna att jag aldrig kommer att sätta henne i en situation hon inte klarar av, och därmed våga gå framåt när jag ber henne även om hon tycker att det är läskigt...
Med beröm och en trygg hand vet jag att det kommer att gå och jag märker som sagt redan en stor skillnad att hon faktiskt känner förtroende för mig nu när vi lärt känna varandra bättre...
 
Jag själv känner också att jag litar på henne mycket mer nu när jag känner henne bättre och även känner hennes rörelsemönster bättre. 
Att känna hur vi växer ihop mer och mer för varje ridpass ihop med att hon fortsätter att vara den fantastiska individ avsuttet som på alla sätt visar att hon uppskattar sin matte....ja...vad kan jag säga...jag tror jag är kär...
Och även om hon ALDRIG kommer kunna ta Tingelings plats i mitt hjärta, så har hon fått en alldeles egen bit av mitt hjärta och den biten växer sig större och större för varje dag...
 
Jag är så glad över att jag åter igen känner att jag blir så där pirrigt glad i kroppen när jag kommer till stallet och får möta den där fina individen med de söta öronen och fantastiska ögonen....varje  dag...
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0