Dagens ridpass 27/9 2016 och 30/9 2016...

Fina, fina lilla hästen! 
 
Åhh, vad det är roligt att rida just nu - det är helt sjukt vad roligt det är att rida när hästen är så fin som hon är just nu. Jag kommer ihåg vad Ann sa till mig för några år sedan, nämligen att när polletten trillar ned så kommer det att gå fort. Och jag kan verkligen känna att polletten trillar ned nu....
 
Den här veckan har varit lite lätt kaos så Tingeling har fått en vilodag mer än vad jag egentligen tänkte från början, men jag resonerar fortfarande så att det är bättre med kvalitet än kvantitet och då ska jag inte rida en sån dag när jag redan innan är helt slut i kroppen både fysiskt och psykiskt efter att ha stått i utbildning två dagar...
 
I tisdags var hon verkligen superfin och vi började som vanligt vårt pass med att skritta ut och sen gick vi in i paddocken en stund. Jag fokuserade på övergångar och även om vi hade sällskap av en stallkompis vars häst hade ätit raketbränsle och därmed skuttade runt en del när de skrittade runt för hand så vinklade ju Tingeling knappt öronen åt det utan hon var så som hon faktiskt alltid är - helt cool och så fantastisk! 
Jag känner mig verkligen sååå trygg på henne.
 
Vi gjorde riktigt många bra fattningar och galopperna känns bättre och bättre. Så nöjd med min häst!
 
Sen fick det som sagt bli två vilodagar och idag när jag satt upp så blåste det dessutom halvt storm ute. Vi hade sällskap av Madde och Mondrian och började passet med att skritta ut en runda runt hagarna innan vi gick in och tog ett joggingpass i paddocken.
När det blåser så mycket som det gjorde idag så måste jag säga att jag faktiskt hellre rider utomhus än i ridhuset - jag tycker nämligen själv att det låter otäckt när vinden tar tag i plåttaket där inne och då blir jag mer spänd än Tingeling....haha...ja, jag är nog en mes egentligen...Men så länge det då inte regnar utan bara är blåsigt så rider jag hellre ute, och just för att jag vet att Tingeling inte bryr sig om vinden där ute heller...
 
Även idag värmde jag upp med övergångar skritt-trav och sen flyttade jag henne undan innerskänkeln på volten för att sen rida sluta på volten. Det är svårare med sluta men vi har ju inte ridit det lika mycket men det är något jag absolut planerar att rida mer.
 
Sen gick jag över till att rida övergångar till galopp och idag började jag till vänster men gick sen över rätt snart till att rida högerfattningar eftersom jag vill rida dom medans jag fortfarande orkar mer. 
Idag var det helt fantastiskt! Jag fick en sån fantastisk känsla mest hela tiden till höger och till vänster idag! Stort leende från mig hela tiden vill jag lova! Äntligen, äntligen börjar det att släppa ordentligt!!
 
Såååååå nöjd med min fina, underbara lilla häst idag! 
 
 
// Jenny


Dagens träning hos Ann 25/9 2016...

Lite tidigare uppgång idag men det gör mig absolut ingenting - det är rätt avkopplande att köra ut till Färingsö och dessutom så är det mindre trafik om man åker tidigare på morgonen.
 
Tingeling gnäggade igenkännande till Svante och Zune som gick i hagen bredvid ridhuset när vi kom fram. Hon var mer avspänd idag även om hon igår inte var dum på något vis så känner jag ju henne så väl att jag märkte att hon idag var helt avspänd...
 
Tingeling och jag skrittade fram, jag gick bredvid och passade på att köra lydnadsträning där hon följer mig oavsett om jag går framåt, bakåt, åt sidan eller stannar. Hon är så himla lyhörd numera att hon följer mig som en hund.
 
Tingeling såg superfin ut idag! Det är så roligt att få se sin häst från marken för då kan jag faktiskt själv se framstegen som sker just nu, och det sker saker hela tiden tycker jag. På bara två veckor så har högergaloppen blivit oerhört mycket bättre och traven är ju helt fantastisk emellanåt - det är bara att fortsätta jobba som jag har gjort så att hon fortsätter att hitta sig själv och därmed kan bjuda på den där fantastiska traven hela tiden.
Ann fokuserade på förvänd galopp idag igen och den vänstra förvända var helt fantastiskt fin! Till höger märker man att det kommer mer och mer också och framförallt så blev den rättvända högern oerhört fin idag och hon galopperade lite mer "lagom" och utan att ta i så att hon blir blå. Vi fortsätter jobbet med att få den mindre i stegen så att hon inte ska behöva ta i så att hon blir blå hela tiden...
 
Jag fortsätter jobbet hemma med att rida en triljon fattningar och om hon är helt avspänd så kan jag testa lite förvänd men annars så avvaktar jag med det tills dess att Ann sitter på henne igen.
 
Jag och Tingeling blev kvar i ridhuset efter att Ann ridit och tittade på när Anna red på Svante. Jag har inte sett när hon rider honom tidigare men han är helt fantastiskt! Med mer styrka kommer det vara helt otroligt! Vilken häftig häst! 
 
 
// Jenny


Dagens träning hos Ann 24/9 2016...

Lite sovmorgon fick jag idag när vi åkte iväg till Ann för träning. Det är två veckor sen vi var borta nu och tre veckor sedan hon såg mig rida, och då red jag ju SM så då var det ju inte träning på det viset.
Det blir intensivt denna veckan då Ann ska rida imorgon...så en riktig träningshelg helt enkelt och jag har verkligen sett fram emot det!!
 
Tingeling stod som ett ljus i transporten hela vägen fram och när vi kom fram så fick hon syn på Svante och Skabbe som var ute och skrittade men hon stod snällt när jag gjorde i ordning.
Jag skrittade fram tills dess att Ann kom ned till ridhuset. Skönt att få skritta fram ordentligt eftersom Tingeling inte hann ut i hagen innan vi åkte iväg. 
Hon kändes lite spänd idag men hon är ju ändå snäll. Hon reagerade dock lite när Skabbe tog sig ned i hagen utanför ridhuset, men det kändes mest som att det var för att hon inte såg vad det var utan bara hörde någon som gick utanför.
 
Idag fick jag börja med att skritta och trava på volt, och byta varv där hon bara ska följa med och ställa om utan att bli lång i formen - det kändes riktigt bra i det arbetet.
Sen fick jag rida rakt ut på fyrkantspåret och rida rakt upp på medellinjen och lägga in sex volter, tre åt varje håll. Så jag red upp och sen efter kanske femton meter så la jag första volten till vänster och sen fick jag rida rakt fram på medellinjen några steg och sen rida en volt till höger och så fortsatte jag så tills dess att jag hade ridit sex volter och medellinjen var slut.
En riktigt rolig och nyttig övning där jag fick öva på både att forma henne runt innerskänkeln men också rakrikta emellan. 
Efter det fick jag rida rakt upp på medellinjen men sen rida öppna antingen åt höger eller åt vänster (red åt båda hållen olika varv) och även där lägga in en volt emellanåt och sen fortsätta i öppna.
 
Oerhört nyttig övning och absolut en övning jag ska ta med mig och öva på. Oerhört skönt att få lite inspiration till övningar hemma.
Idag red jag ingen förvänd galopp alls eftersom Ann rider imorgon och hon då fokuserar på det. Så vi fokuserade på galopperna och fattningarna idag - ungefär så som jag jobbat hemma med andra ord.
Något som däremot var superskoj var att jag fick lägga mig på en åttvolt och rida som enkla byten vid X på volten - visst, det blev ju mer än tre steg skritt emellanåt men Tingeling var avspånd och taggade inte till så pass att jag inte fick kontakt med henne, och dessutom fattade hon faktiskt inte fel galopp en endaste gång i detta arbete!! 
Ett oerhört framsteg! 
 
Jag fick sen avsluta passet med att flytta henne undan innerskänkeln på volt i trav och sen efter det rida sluta på volt - oj, så jobbigt det var sa Tingeling men oj vad fin hon blev!! Helt plötsligt kom det dessutom sån där supertrav fast utan att hon blev lång och älgade på utan att vara påverkbar. Tänk när hon hela tiden orkar trava så här! Det kommer ju mer och mer även om hon inte riktigt orkar hela tiden...
 
Så himla nöjd med min fina, fina häst! 
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0