Dagens träning hos Ann 31/8 2014...

Det är verkligen inte lätt att rida - men det är ju också tjusningen med det hela!
 
Det känns lite som att jag håller på och lär känna min egen häst igen nu, även om det inte riktigt är så men det är så att jag just nu jobbar massor med mig själv och att jag inte ska be om ursäkt eller sluta rida när hon protesterar minsta lilla. Det handlar helt enkelt om att jag ska fortsätta vara den där klippan som är konsekvent även om Tingeling tycker att jag är skitjobbig och försöker ta sig undan.

Numera kommer jag nämligen åt henne på ett helt nytt sätt, och det är klart att hon testar mig då precis som alla andra som kommer åt henne. Men som vi pratade om idag - hon är 100 gånger snällare mot mig än hon är mot tex Ann när hon protesterar.
 
Det gäller även att jag pushar mig själv lite extra så att jag rider igenom även när jag blir trött. 
Tingeling är ju inte helt sjysst emot mig jämt eftersom hon mer än gärna utnyttar att jag blir trött och hon försöker hitta sätt att komma undan. Till exempel så trycker hon sig mot ytterskänkeln när hon blir lite spänd och går då bara på tvären och då är det supersvårt för mig att trycka till henne utan att jag tappar balansen, och att hon då går på sidan gör ju att hon ruckar min balans...Men vi kämpar på och hon blev bitvis superfin idag!
 
Jag är helt otroligt nöjd med galopperna idag! Till höger var det rejält svårt men vi tog oss över det och jag fick till en riktigt fin högergalopp. Till vänster var det lättare från början och jag kände att jag kunde rida igenom henne även i galoppen, men sen blev jag lite trött och då självklart så tog Tingeling tillfället att försöka slippa jobba...Men jag kom igenom det också.
 
I traven jobbade jag med att öka och minska volten och även att öka och minska tempot och att både jag och Tingeling ska vara i balans i både ökad trav och när vi sen minskar upp i kort trav - inte det lättaste!
 
Tingeling var riktigt nöjd och även jag när vi var färdiga - och jag kan avslöja att jag saknat min häst massor och nu tog jag tillvara på tiden både innan och efter träningen och passade på att mysa ordentligt och pussa på henne extra mycket så att jag klarar mig utan att hälsa på henne förrän nästa vecka.
Och nästa vecka är det dags att ta hem henne igen - det är inte klokt hur fort den här månaden gått!!
 
 
// Jenny


Dagens träning hos Ann 30/8 2014...

Det är verkligen fascinerande hur osmidig och stel jag blir när jag bara rider två gånger i veckan. Visst, jag underhåller ju både kroppen och min ridning men jag är ju inte alls lika snabb och "med" i min ridning så här första passet efter en veckas vila som jag är när jag rider fem dagar i veckan.
 
Jag tyckte hon kändes fin från början idag, låg och rund och lite mer ihop än tidigare - men så har ju också Ann fokuserat på det i veckan och det är verkligen en av de sakerna jag verkligen uppskattar att hon gör. Hon rider helt enkelt till Tingeling så som jag vill ha henne och så lite till för att det ska bli "lagom" åt mig.
 
Fokus fortfarande är ju att vad som än händer så ska Tingeling bara vara kvar i form och gå framåt - och vi har kommit milsvidda skillnader från tidigare!
 
Jag värmde upp i skritt och trav med skänkelvikningar och serpentinbågar. Sen fick jag rida övningen där jag rider rätt upp och sen lägger en volt till höger och sen rakt fram och sen en volt till vänster, för att i nästa varv sen skifta så att jag rider volt till vänster först och sen rakt fram och så volt till höger.
Den övningen gillar jag för den gör att jag får koll på båda sidorna, att hon inte trycker mot någon av mina skänklar samt att Tingeling måste ändra sig och följa med hela tiden.
 
Idag blev det sen mycket fokus på övergångar till galopp från både skritt och trav. Tingeling hade lite träningsvärk som en följd av att Ann fokuserat en del på galoppen i veckan, men till sist fick jag till det riktigt bra och självklart var det i slutet av passet när kroppen var mer uppvärmd.
Jag jobbar en hel del på att inte "be om ursäkt" i galoppen och ibland så blev det ju jättespänt men åter igen, inte be om ursäkt utan hon får acceptera att göra det jag vill och blir det lite upprört så rid bara vidare i form och gör om igen när hon är avspänd. Lite tänket att det spelar ingen roll vad du gör utan det är bara i form och framåt vi går helt enkelt.
 
Jag känner mig lika nöjd som förra veckan och ser verkligen fram emot passet imorgon när jag förhoppningsvis är lite mer kvick efter en dags ridning i kroppen. Jag tycker själv att jag börjar få mer och mer koll på att förfina mina hjälper igen och inte göra allt övertydligt som jag fått göra ett tag. Numera svarar hon ju faktiskt för det mesta på superfina hjälper.
 
Det var supertrevligt i början, lite svårt på mitten och sen avslutade vi bra. Jag börjar få känna på den trevliga känslan som Ann haft flera dagar den här veckan med henne.
 
Jag behöver väl inte skriva att jag längtar till i morgon redan nu?
 
 
// Jenny


Jag har en plan...

Jag har en plan inför hösten och jag känner redan nu hur jag har taggat till ännu lite till efter att den här planen tagit form.
Eftersom jag just nu rider på ett bett som jag inte kan tävla på på lokala eller regionala tävlingar så har jag planerat att anmäla oss till en klubbtävling på min gamla hemmaklubb (som jag även nu är medlem i) där vi ska tävla i en klass för de med hjälptyglar. 
 
Det viktigaste är nämligen just nu att vi båda kommer ut och får lite rutin på att rida någon annanstans och lär oss hur vi båda fungerar i ny miljö och får träna på att tävla.
För det är ju faktiskt så att det är helt annorlunda att rida någon annanstans än hemma och vi behöver få rutin på det och hur jag ska lägga upp framridning och så vidare för att det ska bli så bra som möjligt för oss båda.

 
För mig känns det då som det självklara valet att välja att rida på stället som jag haft som mitt andra hem i 20 år ungefär. Där känner jag mig så trygg man kan känna sig om man nu ska rida någon annanstans än på hemmaplan.
 
Jag ser verkligen fram emot det här och tror att det kommer att bli superskoj för oss båda två så nu gäller det bara att jag anmäler i tid så att vi kommer med också.
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0