Dagens ridpass 30/8 2016...

Jag är så himla glad att jag känner min häst så väl dagar som denna...

Hon helklipptes ju igår och då brukar det alltid bli stora klagomål dagen, och ibland några dagar, efteråt när hon blir varm under ridpasset eftersom hon då tycker att det kliar helt hysteriskt och då absolut inte kan göra något annat än skaka på sig...

Och ja, vi kom till det läget idag och då valde jag att avsluta för att slippa få henne förbannad och spänd.
Men fram tills dess var hon jättefin!!
Det är självklart en inställning för mig att nu rida utan Anns ögon på oss hela tiden. Jag har ju varit bortskämd med det den senaste månaden att hon alltid hjälpt oss.
Nu får jag istället lita på mig själv igen...

Jag red några långsidor med tiometersvolt mitt på och sen öppna efter det så som det ligger i programmet.
Jag lyckades även rida en förvänd galopp i varje varv så som i programmet innan vi avslutade.

Så jag är nöjd med passet och hoppas på att hon inte tycker att det kliar lika mycket på torsdag då vi ska rida igen.

// Jenny


Dagens ridpass 29/8 2016...

Min plan för dagen var att skritta ut med Tingeling så att hon fick röra lite på sig även om hon inte skulle jobbas - och planen höll så pass långt att jag och Madde han göra i ordning hästarna och sitta upp och ta ett steg ut på stallplan innan himlen öppnade sig och regnet fullkomligt vräkte ned....
Jag som skulle klippa Tingeling efteråt kände mig inte jättesugen att då skritta ut i ösregnet...så jag gick in en sväng i ridhuset istället och skrittade där. 
 
Tingeling kändes fin det lilla jag kände i henne i skrittjobbet.
 
När jag satt där och skrittade så hann jag fundera en hel del - det kommer kännas väldigt konstigt att rida helt själv nu eftersom jag under en månads tid alltid har haft Anns ögon på mig när jag rider. Nu får jag klara mig helt själv fram till nästa tillfälle vi ses. 
Det är ju inget att få någon jättepanik över men det innebär ju att jag nu måste lita ännu mer på mig själv att jag faktiskt gör rätt och i rätt tid...
 
Efter ungefär 30 minuters skrittjobb så satt jag av och gick in med Tingeling till stallet där det sen blev dags för att klippa henne. 
Så avspänd som hon var vid klippningen idag tror jag aldrig att jag sett henne faktiskt. Skönt att hon börjar vänja sig vid det så mycket att hon inte bryr sig det minsta numera!
Men åh, jag hade lite glömt bort hur mycket hår man får på sig när man klipper en häst...och hennes är ju vita så det går ju inte att dölja dom heller...haha!
 
Jag gjorde faktiskt en hel makeover på henne. Utöver att klippa hela kroppen med klippmaskinen så friserade jag hovskägget, svansen, manen, pannluggen och öronen också. Jag har inte fått frisera öronen för henne tidigare men det gick faktiskt riktigt bra även det idag.
Jag avslutade med att spola av hela henne och schamponera svansen en gång till. Den var renare efter schamponeringen igår men ändå inte helt ren...
 
Så nu får vi se hur många dagar hon kommer att tycka att det kliar över hela kroppen efter denna klippningen...Jag lät henne faktiskt sova naken i natt när det var så pass varmt i stallet, så kan hon förhoppningsvis rulla av sig allt kliande i spånet i boxen tills imorgon...
 
 
// Jenny


Dagens träning hos Ann 28/8 2016...

Upp som en sol och ned som en pannkaka - inte riktigt kanske men känslan idag var inte lika bra som igår. Både jag och Tingeling var lite trötta i kroppen idag och då blir det svårare. Men bitvis var hon ändå fantastisk!!

Mamma och pappa var med ut idag och tittade, det var rätt länge sen de såg oss nu.

Efter träningen så packade jag in Tingeling i transporten och åkte med henne hem till Underberga igen, och det märktes att hon kände igen sig och även om hon har haft det jättebra denna månaden så verkade hon nöjd med att komma hem.

Hon fick sig en dusch och jag schamponerade svansen innan hon sen fick gå ut till kompisarna i hagen.
De verkade alla glada att se varandra igen och Tingeling som är brunstig gnäggade lite men mer än så blev det inte.

// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0