Dagens ridpass 31/5 2014...

Hon är allt bra fin min lilla stjärna!

Jag fick hjälp av Klara idag som skrittjobbade henne åt mig och som verkligen såg till att hon blev helt lösgjord i båda sidorna.
Det är verkligen väldigt mycket svårare till höger men Klara lyckades få henne jättefin även där!

Jag skulle ljuga om jag sa att Tingeling var glad hela tiden, för det var hon inte men hon gjorde inga stora protester även om det som sagt tog emot rejält i höger varv.

Klara red lite över en timme och sen fick jag sitta upp och känna på henne - och åh, vilken känsla!! Fantastiska fina lilla häst!!

Nu vet jag absolut hur jag ska jobba henne den närmaste tiden! Det kommer att bli skrittpass och de kommer att vara så långa att hon blir lösgjord och får stretcha ordentligt i båda varven, men främst i höger varv eftersom det är så otroligt mycket svårare för henne där.
Tanken är även att Klara ska sitta på henne fler gånger åt mig.

Jag är inte den som är den utan jag tar mer än gärna emot hjälp när jag får den, och jag tror att det kommer att bli jättebra!// Jenny


Dagens ridpass 29/5 2014...

Började dagen med att vara i stallet 05:40 eftersom jag hängde med när Klara var med Stina i Överby för att tävla - åh, vad jag saknat stämningen runt tävling...

Träffade några välbekanta ansikten där också! Stina och Klara gjorde bra ifrån sig och red på godkända procent redan i första starten för året. Härligt!

Full av inspiration så passade jag den på att rida Tingeling när vi kom hem, och jag fick sällskap av Klara och Donia.

Det gick helt okej, även om det fortfarande är svårt. Klara fick sitta upp en stund på slutet och hjälpa mig lite - Tingeling kan ju inte dra henne ur sadeln så som hon gör med mig eftersom Klara både är större och starkare. Klara sa det att Tingeling ser inte så stark ut som hon är, och då upplever jag ändå inte henne som så superstark mer än när hon inte är loss...men det är väl så det är. ;-)

Vi bestämde i alla fall att Klara ska sitta på henne en period nu för att hjälpa mig så att Tingeling förstår att hon inte ska dra mig ur sadeln som hon gör...
Det ska bli spännande att se hur det här kommer att bli! Bra tror jag absolut!// Jenny


Grattis!

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det Tingelings födelsedag!
 
Hon blir 11 år i år och jag tycker inte det var länge sen hon kom till mig och då var hon nästan 8...
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0