Nerverna på utsidan...

Ja, det hade min häst idag. Jag vet inte om hon reagerade extra på att det blåste, att vi hade sällskap av Faith istället för Mondrian eller om det var något annat men idag gick det verkligen i 190 km/h hela ridpasset.
Jag tog in henne snabbt när jag kom till stallet och gjorde i ordning eftersom Madde redan var redo med Faith. DEt blev de nya skydden, boots, sadel, träns och martingal idag.
Vi började med att rida ut. Red rundan bort mot galoppbacken men gick upp igenom skogen så att vi fick skritta nedför galoppbacken istället för uppför, och sen när vi kom ned till grusvägen så travade vi den nästan hela vägen fram till husen och så skrittjobbade vi hästarna i utkanten av energiskogen på hemvägen.
Jag fick skritt jobba henne hela vägen för att stackars lilla Faith skulle hänga på.

När vi kom tillbaka till stallet så gick vi in i paddocken och jobbade dom lite - och då stod Tingeling mer och hoppade på stället än ville lyssna på vad jag ville i början. Så jag fick faktiskt bli lite arg och ryta till åt henne några gånger men sen så på slutet gick det jättebra och hon gjorde det jag ville utan att rusa och dessutom i en trevlig form till slut.
Madde sa det att jag rider väldigt mycket bättre när jag blir arg....och jag vet att det är så men jag vill ju inte bli arg på henne, men jag accepterar faktiskt inte vad som helst och det var inga svåra saker jag begärde.
Men det var kanske bara en sån där dag när hon hade lite för mycket myror under skinnet och det blåste och gjorde henne ännu mer taggad och då är det faktiskt inte så lätt att hålla alla fyra hovar i marken i den takt och hastighet som matte vill.
Man ska sluta när det går som bäst så därför slutade vi när hon gjorde det jag ville i den takten jag ville.

Imorgon kommer hon att få vila då jag lovat familjen att vara hemma men på lördag kommer det bli en ordentlig genomkörare för oss båda skulle jag tro...

// Jenny


Hmmm....

Som ni kanske har märkt på sista tiden så har bloggen blivit lite åsidosatt och inte fått så många uppdateringar per dag...anledningen till det är att jag inte riktigt känt mig inspirerad till att skriva om något - men jag hoppas att inspirationen ska komma tillbaka snart!
Och har ni förslag på vad ni vill läsa om så får ni väldigt gärna skicka en kommentar! Jag lovar att skriva om allt ni önskar! :)

Så tills vidare får ni kanske stå ut med att det "bara" är inlägg om diverse ridpass osv.
Dock lovar jag en fet bildbomb även på lördag efter att jag tränat. Om det blir bra videofilmer så kanske ni kan få se något sådant också, om ni vill? Om jag slipper skämmas ihjäl förstås...

Jag hörde förresten att det ska bli rejält med plusgrader de kommande dagarna - tjoho!! Äntligen kommer all snö och is att försvinna från paddocken och ute i skogen!!
Eller ska man verkligen säga Tjoho över det? För då får vi ju säkert lera i stället....haha...

Det tänkte jag på igår förresten - jag tror inte jag har sett Tingeling rulla i hagen mer än någon gång...och nu borde det märkas på täcket om hon rullar för nu är det faktiskt inte snö överallt....
Men jag ska väl inte vara glad över det förrän jag verkligen vet att hon inte är en sån som rullar sig överallt....Achilles var ju sån - hans motto var ju på något vis att göra lerinpackningar varje dag om det gick, för det skulle hålla honom yngre....haha...

Jag hann titta på Madde när hon hopptränade igår också - det såg riktigt trevligt ut!
Li red på Nipper istället för Steffi och det såg också mycket trevligt ut! Nipper såg dock ut som att han tyckte att det var lite jobbigt eftersom Li kom åt honom ordentligt och han verkligen fick jobba med sina bakben under sig...
Jag känner fortfarande ett hugg i hjärtat varje gång jag åker till de träningarna för då åker jag förbi mitt gamla stall och jag måste säga att jag saknar det så!
Även om jag stormtrivs på Rosenbacka och absolut inte vill flytta därifrån så är det ändå något speciellt med det där andra stallet...
Det var där jag träffade Achilles, Annika och Tessan första gången...det var där jag och Achilles lärde känna varandra, där han trivdes som allra bäst och där jag hade min första häst, min prins...
Idag står dock stallet tomt och det är också lite trist för det är ett himla trevligt stall, stort och luftigt och med helt okej hagar och en paddock som visserligen skulle behöva mer sand påfyllt men som ändå är helt okej.

Men förutsättningarna för träning är mycket bättre på Rosenbacka på så vis att vår paddock är i mycket bättre skick. Fördelen med det andra stallet var ju dock att vi hade fem minuters skrittavstånd till ridhuset (dit Madde åker och tränar varje vecka).

// Jenny


Bildbomb från kvällens ridpass 30/3 2011

Ja, här bjuder jag då på en bildbomb från dagens ridpass - alla bilder är tagna av underbara Madde.
Ni kan väl blunda lite för den runda magen på henne? Fri tillgång på hösilage och vila i två veckor har satt sina spår....
Men hon är ändå världens finaste prinsessa!


// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0