Aha-upplevelser...

Vad är det med ridningen som får oss ryttare att inte ge upp och fortsätta? 
 
Jag älskar att man aldrig blir fullärd utan att det alltid finns något att jobba på. 
Dessutom tycker jag att det är superhäftigt att man även efter många år i sadeln fortfarande kan få AHA-upplevelser när något man jobbat med länge helt plötsligt bara fungerar.
 
Det är lite av vad jag verkligen älskar med min och Tingelings utveckling - för helt plötsligt bara funkar det!
Något vi kan ha jobbat med ett bra tag fungerar bara så där!
Efter några ridpass där man känner att allt bara går fel och vi bara missförstår varandra så kan man ha ett pass eller fler där det bara är helt fantastiskt och det är som att vi kan läsa varandras tankar och allt bara funkar!
 
Att veta vad man har för brister som ryttare och när man jobbar på att rätta till dom och får gensvar direkt på att allt går så mycket bättre - det är häftigt!
Jag måste säga att jag är nog medveten om alla mina brister som ryttare...Jag skulle nog nästan kunna säga att jag är mer medveten om mina brister som ryttare än mina styrkor som ryttare. Men det är kanske inte så konstigt eftersom bristerna är något man jobbar ständigt med för att förbättra...
 
 
// Jenny


Visste du att...

Visste du att jag köpte mina ridstövlar på Hööks?
 
Jag köpte dom för ungefär 20 år sedan och jag kan ju inte direkt klaga på kvalitén!
De är därför också av den "gamla" hederliga modellen som inte har dragkedja utan man måste använda "pådragare" när man sätter på dom.
Det jag skulle kunna önska är att de skulle vara något högre i skaftet men samtidigt så är det inte så lätt att hitta stövlar ur standardmodell för mig med storlek 35 och som inte är för stora eller för små på andra sätt.
Så de får helt enkelt vara lite låga i skaftet för allt annat är jag jättenöjd med!
 
Jag har dessutom ett par andra stövlar med högre skaft som jag kan använda vid de tillfällen jag vill ha riktigt höga stövlar.
 
// Jenny


Dagens ridpass 30/9 2012...

Vi kan ju!!
 
Åhh, har haft ett underbart pass med min stora vita prinsessa idag! 
Först var hon dock inte så imponerad och glad över sin matte - för jag tar min läxa väldigt allvarligt och var supernoga redan i skrittjobbet efter framskrittningen att hon inte petade ut något bakben eller ytterbog någonstans! Och dessutom fick hon inte trycka sig mot innerskänkeln! 
 
Fy, vad du är jobbig tyckte Tingeling men åh, vad fin hon blev!
 
Jag jobbade en hel del i skritt till en början och hela tiden tänkte jag på att hon verkligen var inramad och inte flöt ut någonstans och sen red jag övergångar skritt-trav och var då lika noga i traven att hon var låg, rund och inte flöt ut någonstans. Vi höll oss på en åttvolt (enligt order) och växlade med att rida på en vanlig volt och även lite rakt fram. 
Till en början hade hon nog lite träningsvärk tror jag men det släppte relativt snabbt och eftersom jag var så petnoga med att hon hela tiden skulle vara rund och låg och mjuk i sidorna så kändes hon så himla fin!
Jag har lättare att rida loss henne till höger men skam den som ger sig - även till vänster blev hon superfin!
 
Jag red dessutom en hel del övergångar skritt-galopp-skritt och var lika noga där att hon inte flöt ut någonstans eller tryckte sig mot innerskänkel - superjobbigt sa Tingeling! 
Men tänk - inte en enda felfattning och vi gjorde en 5-10 stycken i varje varv och inte en endaste gång blev det studs på stället! Jag är superstolt!!
 
Hon var rejält svettig efteråt men såg sååå nöjd ut där hon stod på stallgången. En timme red jag totalt med framskrittning och avskrittning.
 
Finaste, bästa Tingeling! 
Åh, jag längtar redan till imorgon när jag får rida igen!! 
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0