Dagens ridpass 30/1 2018...

Jag är riktigt stolt över oss båda idag och jag känner verkligen att vi lär känna varandra mer och mer för varje pass nu. 
På ett sätt känns det faktiskt som att vi känt varandra längre än 6 veckor...
 
Eftersom hon vilade igår, och hade varit busig i hagen vid insläpp, så tog jag med mig inspänningarna och longerlinan in i ridhuset så att de fanns där om jag behövde dom.
När vi kom in så var det dock tre ekipage där inne redan, och då går det inte att longera, så jag satt upp direkt istället.
Florris var spänd och kände av sitt sadeltvång i början men jag försökte bara slappna av själv och få henne att slappna av. Jag kände inte någon stress alls utan tänkte det att vi skrittar ju tills hon spänner av och släpper ned mig på ryggen. Det tog faktiskt inte så jättelång stund.
 
Jag jobbade redan i skritten på samma sätt som jag sen även jobbade i traven, nämligen med favoriten att rida öppna på ena långsidan, volt och sen skänkelvikning "in i väggen" på nästa långsida för att sen avsluta med volt.
Älskar den övningen! Den får mig verkligen att rida med benen och komma ifrån handen. Och det tänkte jag på idag hela tiden, att inte få panik och fastna i handen när jag la på skänkeln och hon ökade lite. Hela tiden gummibandet i tanken...
 
Innan hon var helt avspänd så reagerade hon rätt stort för skänkeln och vid något tillfälle blev hon rädd föe något och la in rumpan under sig men jag gjorde ingen grej av det utan satt tryggt kvar (TACK min fantastiska sadel som ger mig den möjligheten!).
 
Efter några varv så kändes hon verkligen med mig och fokuserad på mig. Växlade då jobbet med att rida lite på en större åttvolt. 
 
Galoppjobbet kunde vi också nosa på idag eftersom jag tyckte jag fick henne rund runt min skänkel och att jag inte fastnade i innerhanden (skänkeln, skänkeln, skänkeln var tanken hela tiden).
Jag började till höger och fick till några riktigt fina fattningar från skritt. Härligt att känna att jag kan möta upp med innerskänkeln i fattningen och hon då inte flyttar in för ytterskänkeln.
Hon fick rulla på i galopp och jag kunde jobba med att forma henne runt min innerskänkel och få henne kortare i innersidan utan att fastna i handen. Superfin var hon och hon var så nöjd och frustade ur sig spänningarna. Mycket trevligt!
 
Vänstergaloppen hade jag det svårare med idag och det är ju för att jag har svårare med vänsterbenet. Jag gjorde några fattningar men det blev både fel galopp och lite jämfota hopp, så istället för att hon skulle bli för upprörd och något skulle hända så gick jag tillbaka till att jobba med travjobbet igen.
 
Superfin kändes hon och jag tänkte lite bogen ut på voltspåret i vänster varv, och fick en suuuperkänsla - så då gjorde jag en fattning ur det istället och den blev ju klockren så efter lite galopp sen så la jag ned och joggade av.
 
Såååå himla nöjd med oss båda idag!!
Älskade lilla Florris....
 
 
// Jenny


Inredningsdetaljer...

Jag tycker att inredningsdetaljer är himla roligt och som tur är så har min make gett mig väldigt fria händer till hur vi inreder huset. Han har självklart åsikter men jag får ofta göra så som jag vill och han litar på att det blir bra...
 
Just nu har vi båda snöat in oss lite på att vi skulle vilja ha några dalahästar i vår inredning...Jag tycker de är fantastiskt fina och Rickard vill gärna ha några riktigt gamla medans jag själv kan tänka mig att även ha några nya och moderna...Jag tror faktiskt att mixen kan bli riktigt fin.
 
Just nu har vi bara en dalahäst hemma och den står på vår skänk i vardagsrummet. Den är en gammal ärveklenod från min mammas mormor och morfar. Från början var de tre stycken men två har fått flytta till USA när vi varit där på besök hos min värdfamilj...
 
Jag är lite inne på att jag skulle vilja ha en svart eller vit med målade detaljer i silver, såg en sån häst när vi var i Gamla Stan i helgen och blev helt förälskad...Rickar däremot är inne på att han vill ha några av äldre modell, så vi får väl se om vi kan hitta några på Tradera eller någon Loppis.
 
Gillar även denna hästen som de kallar Kärlekshästen:
 
// Jenny


En och en halv månad...

Tänk att det inte gått mer än en och en halv månad sen Florett kom in i mitt liv...det känns faktiskt som att det är mycket längre än så.
 
Här om dagen slog det mig när jag satt på henne att jag faktiskt känner det som att jag känner hennes rörelser nu, att jag känner mig trygg i hur hon rör sig och att jag börjar känna mig säker på hur hon ska reagera och vad hon ska göra. Ett stort ögonblick faktiskt...och som sagt, en trygghet att vi lärt känna varandra så pass.
Det är klart att det fortfarande finns mycket mer att lära känna och att det kommer att ta en stund till innan vi känner varandra helt utan och innan, men det känns ändå som att vi har kommit en bra bit på väg.
 
Jag kom även på det igår att det nu var ett tag sen jag jämförde henne med Tingeling...det är bra...som jag har sagt tidigare, jag ska inte jämföra även om det förstås är väldigt lätt att göra det så här i början...men det är viktigt att jag ser Florett för den fantastiska individ som HON är och inte jämför henne med någon annan...
 
Det tog en liten stund men numera kan jag ärligt säga att hon fångat mitt hjärta helt och fullt, och jag blir så glad när jag möter hennes fantastiska uppsyn i stallet och känner att hon börjar få förtroende för mig...
 
Jag ser verkligen fram emot vår resa tillsammans och man kan nog inte ana vad framtiden kommer att ge oss...
 
 
// JennyOm mig

Jenny heter jag och det är jag som driver den här bloggen. Tingeling var ett sto född 2003 e Dale Haze RC 57 ue Music Streak xx som jag skolade om från distanshäst till dressyrhäst. Vi tävlade handikapp SM 2016, en dröm som blev sann. Dessvärre fick Tingeling somna in alldeles för tidigt i November 2017. Men hon finns för alltid med mig i mitt hjärta.


Lillemons Florett kom in i mitt liv i December 2017 och hon är ett sto född 2010 e Speyksbosch Dancer BRP 8 ue Tamburin 700. Florris, som hon kallas, och jag ska lära känna varandra och förhoppningsvis få många roliga år ihop! Välkommen att följa min vardag med hästar, familj och en del inredning och släktforskning!
Kategorier


Arkiv


Länkar

Alice Lindström
Ehohko's Himalayans
Järva Kattklubb
Strömsbergs gård - Horseware täcken till bra pris


Sök i min blogg


RSS 2.0